معرفی کتاب نیمه تاریک وجود اثر دبی فورد ، دبی فورد نویسنده، مدرس و سخنران آمریکایی بود که با معروفترین و تأثیرگذارترین اثر خود به نام نیمه تاریک وجود مشهور شد. این کتاب در سال ۱۹۹۸ منتشر شد و در همان سال هم جز پرفروشترینهای سال نیویورکتایمز بود.هدف اصلی دبی فورد در این کتاب دعوت همگان به یکپارچه کردن شخصیت و وجود انسانیشان و تحول افکار از ناامیدی به روشنبینی است. او معتقد است اگر ما متوجه شویم آنچه در زیر لایه رویی آگاهی قرار دارد، فقط افکار و احساسات پردازش نشده است، زخممان التیام خواهد یافت. هنگامیکه اجازه دهیم بخشهای سرکوبشده وجودمان رو بیایند، میتوانیم راحت شویم و دوباره با آسودگی نفس بکشیم. هنگامیکه نقابی را که حساسیت و انسانیت ما را پوشانده است، از چهره برگیریم، با وجود حقیقی خود روبهرو خواهیم شد.
محصولات مرتبط
نیمه تاریک وجود اثر دبی فورد با ارائهی روشها و تمرینهای موثر کمک میکند تا از سایههای درونی خود که از چشم دیگران پنهان کردهایم، آگاهی پیدا کنیم و برای رشد و ارتقای شخصیت خود تلاش کنیم.
برای قضاوت نشدن، پذیرفته شدن، محترم ماندن و در نهایت داشتن زندگی سالم و شاد باید درون خود را شناخت و با آن مواجه شد.
بسیاری از انسانها تلاش میکنند تا احساسات منفیشان را انکار و یا پنهان کنند تا در جامعه پذیرفته شوند. این احساسات همان سایهها یا نیمهی تاریک وجودمان هستند که همیشه برای روبرو شدن با آنها مقاومت میکنیم و از شناخت و تحلیل کردنشان طفره میرویم.
عبارت نیمه تاریک وجود به چه معنی است؟
طبق نظریهی «کارل گوستاو یونگ»، روانشناس، پزشک و فیلسوف شناختهشدهی سوئیسی، سایه آن قسمتی از درون ماست که دوست نداریم به واسطهی نمایان شدن آن، دیده و شناخته شویم. «یونگ» معتقد است: «سایه آن کسی است که شما نمیخواهید باشید.» به عبارت سادهتر بعضی از افراد از سایههای درونشان فرار میکنند و حاضر نیستند ناشناختههای درونیشان را رمزگشایی کنند.
چرا که از ورود به بخش تاریک وجودشان وحشت دارند؛ وحشتی که از رویکرد و نگاه نادرست انسان به این ویژگیها ناشی میشود.
سایهها در وجود هر شخص شکلهای مختلفی دارند: ترس، حسادت، جاهطلبی، تنبلی، فریبکاری و غیره.
این ویژگیها با شدتهای متفاوتی در وجود انسانها نمود پیدا میکنند و نمیتوان معیاری مشخص برای آنها در نظر گرفت.
دبی فورد در این اثر سایههای شخصیتی هر انسان را نیمه تاریک وجود مینامد.
دربارهی کتاب نیمه تاریک وجود
دبی فورد در کتاب نیمه تاریک وجود the dark side of the light chasers با بیانی ساده و روان، روشهای منظم و پیوستهای که به یکپارچگی درونی کمک میکنند را ارائه میدهد.
او با استفاده از تجربیات خود و دیگران شیوههای پذیرفتن ویژگیهای انسانی را در ده فصل بیان میکند.
فصل اول با نام «جهان بیرون، جهان درون» به شرح معنی نیمهی تاریک وجود و تحلیل ویژگیهایی که به عنوان سایههای درونی انسان شناخته میشوند، میپردازد.
دبی فورد در بخشی از این فصل نوشته است: «ما به جای ترس و انکار سایههای درونی مان باید آنها را بپذیریم و آشکار کنیم. چون آنها جزئی از شخصیت ما هستند.»
فصل دوم با عنوان «به دنبال سایهها» به بیان این موضوع میپردازد که چطور بعد از شناسایی سایههای درونمان، با آنها مواجه شده و خود واقعیمان را بپذیریم.
فصل سوم با تیتر «جهان در درون ماست» شروع میشود. در این بخش، دبی فورد انسان و جهان بیرونیاش را به این شکل توصیف میکند که هر کدام از انسانها نمونهی کوچکی از کل عالم هستیاند و تمام دانش کل عالم را در خود دارند.
در فصل چهارم، «بهیاد آوردن خود» دربارهی پدیدهی فرافکنی توضیح داده میشود؛ رفتاری غیرارادی و ناآگاهانه که انسان سایههای خود را به دیگران نسبت میدهد و تصور میکند این ویژگی در دیگران وجود دارند نه در خود او. در پایان این فصل تمرینی برای کشف جنبههای پنهان وجود ارائه میشود.
فصل پنجم «سایهات را بشناس تا خودت را بشناسی» نام دارد و مؤلف توضیح میدهد که چگونه هر شخص میتواند با آگاه شدن از سایهها، موفق به شناخت خود واقعیاش شود.
بعد از شناخت کامل خود، انسان به جایی میرسد که باید تمام جنبههای مثبت و منفی خود را بپذیرد.
فورد مفهوم و نتیجهی پذیرش را در فصل ششم با عنوان «من آن هستم» توضیح میدهد و در این رابطه بیان میکند: «هنگامی که ویژگیهای منفی را در خود بپذیریم و آنها را جزء وجودمان بهشمار آوریم، دیگر نیازی به تایید نداریم، زیرا میدانیم که هم ارزشمند هستیم و هم بیارزش، هم زشت و هم زیبا، هم تنبل و هم وظیفهشناس».
او معتقد است تنها در این وضعیت میتوانیم استعداد و خلاقیت خود را بازیابید.
دبی فورد در فصل هفتم به نام «در آغوش کشیدن نیمهی تاریک» در قالب چند راهکار به مخاطب آموزش میدهد که شخصیتهای فرعی خود که بشناسد، نیمهی تاریک وجودش را در آغوش بگیرد و به موهبتهای زندگی حتی اگر خواستنی و دلخواه او نیستند، پی ببرد.
فصل هشتم که با عنوان «خود را از نو تعبیر کن» آغاز میشود با بیان شیوههای آموزشی به مخاطب توضیح میدهد که چگونه به نیروی الهی دروناش احترام بگذارد و به خود اجازهی ابراز هر آنچه که هست را بدهد.
فصل نهم، «بگذار نور وجودت بدرخشد» دربارهی رها شدن و شکوفایی انسان است. دبی فورد بیان میکند که حقیر شمردن خود کمکی به جهان نمیکند بلکه انسان به این دنیا آمده تا شکوه و جلال الهی که درونش است را تجلی ببخشد.
در فصل آخر کتاب نیمه تاریک وجود، مؤلف انسان را در ساختاری کامل و بههمپیوسته بازتعریف میکند و به تفسیر مفهوم تعهد میپردازد. او از مخاطب خود میخواهد که برای تحقق رویاهایش بجنگد و تا سر حد توان خود زندگی کند.
دبی فورد در هر فصل با بیان داستانهای واقعی از خود و اطرافیانش، مفاهیم مورد نظرش را به شکلی قابللمس در اختیار مخاطب میگذارد. همچنین در پایان هر بخش، تمرینهایی ارائه میدهد تا بتوان این مهارتها را در خود بهوجود آورد.
دبی فورد
دبی فورد Debbie Ford نویسنده، سخنران و معلم آمریکایی در سال 1955 متولد شد. او در رشتهی روانشناسی با گرایش مطالعات آگاهی از دانشگاه جی. اف. کندی فارغالتحصیل شد و در سال 2001 جایزهی فارغالتحصیل برگزیدهی سال را دریافت کرد.
او در زمینهی روانشناسی و معنویت فعالیتهای زیادی در حوزهی ادبیات، تدریس، سخنرانی و برگزاری کارگاههای آموزشی انجام داد.
اولین کتابهای او یعنی نیمهی تاریک وجود، «جدایی معنوی» و «راز سایه» دربارهی خرد و آگاهی داشتن از درون و روحیات انساناند.
فورد کتاب نیمه تاریک وجود که درونمایهی روانشناسی مدرن همراه با راهکارهای معنوی دارد را در سال 1998 به نگارش درآورد. این کتاب توسط روزنامهی نیویورک تایمز منتشر شد.
سال 2000 «اپرا وینفری»، تهیهکننده و مجری سرشناس آمریکایی در برنامهی تلویزیونیاش به نقد و بررسی کتاب نیمه تاریک وجود پرداخت.
کمی بعد این اثر در فهرست پرفروشترین کتابهای سال نیویورک تایمز فرار گرفت. فورد در کتابش با لحنی روان و گیرا راهحلهایی برای کسب مهارت در شناخت و آگاهی از خود ارائه میکند.
از دیگر آثار دبی فورد میتوان به «در آغوش سایه خود»، چرا مردم خوب، کارهای بد انجام میدهند» و «طلاق معنوی» اشاره کرد.
فورد در سال 2013 بعد از دوازده سال جنگ با بیماری سرطان در سن 57 سالگی از دنیا رفت.
بیوگرافی دبی فورد
دبی فورد نویسنده، مربی، سخنران و معلم آمریکایی متولد ۱۹۵۵ در نیویورک است. او متخصص شناخته شده در زمینه تحول شخصی و یکی از پیشگامان مطالعات در زمینه سایه انسانها بود. اثر «سایه» فیلمی آموزشی درباره تاثیرات مخرب سایه است که فورد در سال ۲۰۰۹ تهیهکننده آن بود. او با برگزاری کارگاههای آموزشی مشهور به نام Shadow Process به هزاران نفر در سراسر جهان کمک کرد. دبی در برنامههای اپرا، صبح بخیر آمریکا، ایدههای بزرگ با دانی دویچ و فاکس نیوز شرکت کرد و میزبان یک برنامه رادیویی هفتگی بود. همچنین او در سال ۲۰۰۰ موسسه فورد را تاسیس کرد. طبق وبسایت رسمی فورد: هدف اصلی این موسسه ارائه ابزار، آگاهی و چشم انداز به دانش آموختگان است تا بتوانند به پیشرفت جهان و گسترش شادی کمک کنند. ۹ کتاب دبی فورد در فهرست پرفروشترینهای نیویورکتایمز جای دارند. او در ۱۷ فوریه ۲۰۱۳ بعد از یک نبرد طولانی مدت با سرطان در سن ۵۷ سالگی درگذشت اما آثار بینظیرش تا ابد به یادگار ماندند.
دبی فورد در دانشگاه زندگیاش با مسائلی مثل غلبه بر اعتیاد، طلاق والدین و خیانت مواجه بوده. او هرگز از به اشتراک گذاشتن داستان زندگیاش خجالت نمیکشید. در دوران نوجوانی والدین دبی از هم جدا شدند و او به مصرف مواد روی آورد تا مطابق انتظارات والدینش عمل نکند. طبق مصاحبه دبی با روزنامه USA Today او روزی بیش از ۱۰۰ قرص مصرف میکرد. با این حال آشنایی با صحبتهای چوپرا زندگی دبی را تغییر داد و تاثیر شگرفی در او به وجود آورد. بعد از مدتی دبی متوجه شد به بیماری سرطان دچار شده و تصمیم گرفت این سفر پر فراز و نشیب را به طور شجاعانه با مخاطبانش به اشتراک بگذارد. او در سال ۲۰۱۲ در مصاحبهای با اپرا وینفری اعلام کرد که در حال مبارزهای سخت و معجزهآسا با این بیماری است. علاوه بر این دبی بسیاری از تجربیات و داستانهای زندگیاش را در کتاب «شجاعت» با مخاطبان در میان گذاشته است.
دبی فارغالتحصیل رشته روانشناسی در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه جان اف کندی است و به دلیل سهم برجسته خود در زمینه روانشناسی و معنویت جایزه فارغ التحصیلان سال ۲۰۰۱ را از آن خود کرد. در سال ۲۰۰۳ مدرک دکتری افتخاری از دانشگاه امرسون به دبی فورد اعطا شد و در سال ۲۰۰۴ دکتری افتخاری از هیئت مدیره دانشگاه جان اف کندی را دریافت کرد.
در سال ۲۰۰۸ دبی یک سازمان مردم نهاد با نام The Collective Heart را تاسیس کرد. فکر تاسیس این بنیاد با الهام از تعهد اپرا وینفری برای آموزش دختران به وجود آمد. دبی و پسرش بیو اعلام کردند، میخواهند نخستین آکادمی کودکان در مناطق روستایی اوگاندار را بسازند. بعد از این خبر هزاران نفر از مردم به آنها پیوستند و اولین مدرسه در بهار ۲۰۰۹ ساخته شد. تا کنون ۶ مدرسه ابتدایی در دو کشور آفریقایی، ۵ مدرسه در اوگاندا و ۱ مدرسه در کنیا در حال ساخت است و طی ۲۰ سال آینده به توانمند سازی هزاران کودک در دنیا کمک خواهد کرد.
مجموعه آثار دبی فورد
۳ کتاب اول دبی با نامهای نیمه تاریک جویندگان نور، طلاق معنوی و راز سایه هنوز هم به عنوان پیشگامان آموزشهای عاطفی و معنوی شناخته میشوند. نیمهتاریک وجود در فهرست پرفروشترین کتاب نیویورکتایمز در سال ۲۰۰۰ و ۲۰۰۱ قرار گرفت. صداقت، شفافیت و کاربردی بودن از اصلیترین ویژگیهای آثار دبی است و خوانندگان را به یک سفر درونی و روانی وارد میکند. دو کتاب بعدی فورد با عناوین سوال های درست و بهترین سالهای زندگی خود در سال ۲۰۰۹ منتشر شد و دارای دستورالعمل هایی برای غلبه بر محدودیتهای فردی و کسب موفقیت است. چرا مردم خوب کارهای بد انجام میدهد ششمین کتاب دبی است. او در این کتاب بزرگترین فجایع انسانی و شکافهای درونی که در زندگی روزمره همه افراد اتفاق میافتد را بیان میکند. پاکسازی آگاهی ۲۱ روزه، یکی دیگر از آثار دبی است که در سال ۲۰۱۰ منتشر شد. هدف از این برنامه کاربردی یافتن معنا و هدف، بالا بردن کیفیت زندگی و مهمتر از همه ساختن ارتباط صمیمی و دوستانه با خود است. اثر سایه یکی دیگر از کتابهای مشهور این نویسنده است که با همکاری دیپاک چوپرا و ماریان ویلیامسون نوشته شد. در این کتاب سایه انسان از سه دیدگاه متفاوت مورد بررسی قرار میگیرد. همچنین در کتاب شجاعت که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد، دبی به ما توضیح میدهد که چطور توانسته بر مشکلات زندگیاش غلبه کند و به یک زن قوی و شجاع تبدیل شود. در حال حاضر آثار دبی توسط دانشگاهیان، معلمان، وکلا و درمانگرها در سراسر دنیا مورداستفاده قرار میگیرد تا آنها نیز همانند دبی بتوانند از صمیم قلب به بقیه انسانها کمک کنند.
اندیشههای دبی فورد
دبی فورد در همه آثارش مخاطب را با خود همراه میکند. او از آنها دعوت میکند تا منشأ نارضایتی هایشان را کشف کنند و سپس بار دیگر با بزرگترین رویاهایشان ارتباط برقرار کنند. راحتی، اصالت و شفافیت بینظیر دبی مخاطبان را تشویق میکند تا همین صفات را در خود بپرورانند. دبی معرفت درونی مخاطبانش را بیدار میکند و از ذهن آنها به قلبشان راه میابد. او دیدگاه ما در مورد همهچیز را عوض میکند و به ما کمک میکند به سطحی از درک و آگاهی برسیم که بتوانیم با واقعیتها روبهرو شویم. طبق نظر دبی، بزرگترین تحسینکننده هر فرد خود اوست. همین اعتقاد باعث شد مشهورترین مربیان معنوی معاصر از دیپاک چوپرا و ماریانا ویلیامسون گرفته تا نیل دونالد والچ و اندرو هاروی از او حمایت کنند. صحبتهای صریح و صادقانه دبی همیشه باعث تغییر زندگی دیگران میشد. او در شناخت نقابهای دروغین انسانها مهارت فوقالعادهای داشت و به همین دلیل معلم بزرگی برای همگی ماست.
دیدگاه خود را بنویسید