کتاب سقوط آلبرکامو | مترجم زهرا آلوشی | انتشارات نیک فرجام
معرفی کتاب "سقوط" اثر آلبرکامو :
رمان سقوط اثر «آلبر کامو» نویسندۀ مشهور فرانسوی است که به وسیلۀ زهرا آلوشی به زبان فارسی ترجمه شده و در 126 صفحه از انتشارات نیک فرجام منتشر شده است. این کتاب در سال 1356 منتشر شد و به بسیاری از زبانهای زندۀ دنیا ترجمه شده و بارها تجدید چاپ شده است.
رمان «سقوط»، بعد از شاهکارهای دیگر آلبر کامو همچون طاعون و بیگانه، رمان سقوط را میتوان سومین شاهکار این نویسنده دانست. این رمان داستانی است فلسفی که از زبان شخصی به نام ژان باتیست کلامنس (یحیای تعمیددهندهٔ ندا دهنده) که پیش از این وکیل بوده و اینک خود را «قاضی توبهکار» میخواند، روایت میشود. او مردی است که از گناهان خود دست کشیده و میخواهد رفتار خود را ترک کند و از گناهان خود توبه کند؛ اما او رازی برای گفتن دارد که می خواهد برای کسی در میان بگذارد. او داستان زندگی خود را در میخانه ای برای فردی غریبه اعتراف میکند.
نویسنده در این رمان توانسته است که داستانی کوتاه و مختصر را به عمیقترین شکل ممکن به رشتۀ تحریر درآورد. داستانی است با درونمایهی فلسفی که به نقد موضوعات مهمی همچون قضاوت و شقاوت انسان می پردازد و با نگاهی تیزبین و دقیق برداشت دیگران و تاثیر نگاهها و برخوردهای دیگران را بر انسان شرح میدهد.
بخشی از رمان سقوط:
«راستش میزبان ما همیشه سوءظن دارد و سوءظنش را به طرز عجیبی پر و بال می دهد. چون زبان مشتری ها را نمی فهمد، به سایۀ خود هم شک می کند. کمترین سوءظنش این است که حتماً کاسه ای زیر نیم کاسه است. به همین دلیل به سختی می توان در مورد موضوعی غیر از کارش با او صحبت کرد… باید اعتراف کنم که جامعه تا اندازه ای سادگی ذاتی و صادقانه این یکی را از بین برده است…
توجه کنید اصلاً او را قضاوت نمی کنم. حتی سوءظن بجای او را هم تحسین می کنم. همان طور که می دانید، اگر ذات معاشرتی من اجازه می داد، در بدگمانی و سوءظن او شرکت می کردم. حیف که من پرحرفم و به راحتی با دیگران ارتباط برقرار می کنم. البته همان طور که تمام فرصت ها برای ایجاد ارتباط استفاده می کنم، به همین ترتیب می دانم چطور فاصلۀ خود را با دیگران حفظ کنم…»
نعمان محرابی
توقع نمیرود مترجمی با این ادا و نظر، در شروع از کتاب، تاریخ فوت نویسنده را اشتباه تحریر بدارد.
240 روز پیش ارسال پاسختاریخ وفات کامو ۱۹۶۰ میباشد، اما بانو آلوشی آنرا ۱۹۹۰ تحریر داشته است.
دیدگاه خود را بنویسید