معرفی کتاب یکی بود و یکی نبود اثر محمد علی جمالزاده ، کتاب یکی بود و یکی نبود یکی از معروفترین آثار محمد علی جمالزاده است و تشکیل شده از از یک دیباچه , پنج داستان کوتاه و مجموعه ای از کلمات عوامانهٔ فارسی که نخستین بار در سال ۱۳۰۰ منتشر شده است. این کتاب را آغازگر ادبیات واقع گرای فارسی و داستان کوتاه نویسی در ایران دانسته اند.
اثر طنزی که بتواند بعد از ۹۶ سال هنوز بخنداند اثر شش دانگی است. یکی بود یکی نبود جمالزاده خوب می خنداند و خوب خجالت زده می کند وقتی میبینی بعد از نود و شش سال هنوز همان ضعفهای فرهنگی که جمالزاده رک و پوست کنده و بدون ماله کشیدن به رخ ایرانی های سال کودتای رضای میرپنج کشیده به قوت خودش باقی ست با خودت میگویی چه کردهایم در این یک قرن!
یکی بود یکی نـبود جمالزاده هم یکی از قویترین مجموعه داستانهای کوتاه فارسی است و هم یکی از قویترین آثار طنز کوتاه و هم دفترچه کوچک فرهنگ شناسی ایرانیان است. اگر کتاب را خواندید پیشگفتار جمالزاده را از دست ندهید. پیشگفتار کتاب مانیفستیست برای ادبیات مدرن ایران. ما هنوز راه دیدگاه جمالزاده را میرویم و هنوز در منصه ظهور رساندن بایدها و نبایدهای جمالزاده لنگ می زنیم.
داستان های این کتاب به ترتیب عبارتند از:
- فارسی شکر است
- رجل سیاسی
- دوستی خاله خرسه
- دردودل ملا قربانعلی
- بیله دیگ بیله چغندر
- ویلان الدوله
- و مجموعه کلمات عوامانه فارسی.
دیدگاه خود را بنویسید