النا فاویلی و فرانچسکا کاوالو در کتاب «دختران جسور» داستان زندگی زنان قهرمان را از زمان گذشته تاکنون، به قصههایی سحرآمیز و الهامبخش برای نوجوانان بدل کرده است. «دختران جسور» اثری طرفدار حقوق زنان است که پس از خواندنش آرزو میکنید کاش از بچگی با آن بزرگ میشدید. این کتاب داستانهای حقیقی و الهامبخش بانوان اسطوره از الیزابت اول تا سرنا ویلیامز و شصت تصویر از نقاشان گوشه و کنار جهان را دربردارد. زنانی که الگوهایی شایسته برای هم جنسان خود محسوب میشوند و عملکردشان حس اعتماد به نفس را در دختران تقویت میکند.داستانهای النا فاویلی و فرانچسکا کاوالو در این کتاب، جای شاهزاده خانمها را با زنانی عوض میکند که دنیا را تغییر دادهاند. نویسندگان کتاب، داستان زندگی دخترانی را روایت میکنند که به نابرابریها نه گفتند و در سختیهای زندگی تسلیم نشدند. داستانهای بانوانی بزرگ، برای زنانی که میخواهند دنیا را دگرگون کنند. این کتابی است که باید کنار بستر خواب هر دختر و زن جوانی باشد.
نویسندگان در این کتاب به سراغ زنانی رفتهاند که کارهای بزرگی را به انجام رساندهاند، زنانی که برخی از آنها در تاریخ ماندگار شدهاند و برخی هم گمنام ماندهاند، اگرچه این گمنامی چیزی از اهمیت کار آنها کم نمیکند، چه بسا که این نکته نشان از اهمیت کار نویسندگان دارد که کوشیدهاند در کنار زنان نامدار به سراغ آن زنان کمتر شناخته شدهای بروند که کارهای بزرگی انجام دادهاند.
با این رویکرد، محتوای کتاب الهامبخش دخترانی است که افکاری بلند پروازانه در ذهن دارند، کسانی که به محض روبهرو شدن با اولین موانع از تصمیم خود صرف نظر میکنند. خواننده کتاب در داستانهای روایت شده با یک نکته بسیار مهم روبه رو میشود و آن چیزی نیست جز داشتن قلبی پر امید و ارادهای راسخ برای غلبه بر این دشواریها.
در میان زنانی که نویسندگان کتاب برگزیدهاند و داستان زندگی آنها را روایت کردهاند از هر طیفی میتوان یافت، زنانی که به فرهنگهای مختلف تعلق دارند و در زمان و مکان گوناگونی زندگی کردهاند. این تنوع باعث میشود که خوانندگان کتاب نیز هر چقدر که متفاوت باشند و یا در کشورهایی گوناگون و با فرهنگ و مذهب مختلف رندگی میکنند.
زن بودن شرایط خاصی را به دنبال دارد (اگر نخواهیم آن را دشواری بنامیم)، این خاص بودن به نسبت اینکه در چه جامعهای و با چه ویژگیهای فرهنگی و سیاسی و به ویژه دینی، زندگی میکنیم متغیر است. به همین خاطر است که در نگاه اغلب ما اگر یک زن به مقام ریاست جمهوری برسد، کار مهمتری انجام داده در قیاس با یک مرد که به مقام ریاست جمهوری برسد، حتی در کشورهایی که موقعیتهای برابری به لحاظ قانونی برای زنان و مردان در نظر گرفته شده است.
دیدگاه خود را بنویسید