معرفی کتاب رستاخیز اثر لئو تولستوی : ((رستاخیز)) شاهکار دیگری است از نویسنده بزرگ روسی، ((لئو تولستوی)) که به روایتی آخرین رمان نوشته شده توسط وی می باشد که آن را با الهام از زندگی شخصی خود نوشته است که روایتی از ستم، فراموشی، بیداری و عذاب وجدان است . تولستوی در این کتاب از ماجرای جوانی میگوید که به باعث ظلم در حق دختری کرده و در دادگاه وجدانش محاکمه میشود. با اقتباس از داستان این کتاب چند فیلم سینمایی نیز ساخته شده است . اگر به ادبیات روسیه بخصوص کتاب های تولستوی هستید، حتما این کتاب را بخوانید . کتاب حاضر توسط خانم شقایق ذوالفقاری ترجمه و انتشارات محراب دانش آن را منتشر و روانه بازار کرده است.
بخش هایی از متن کتاب (( رستاخیز))
یکى از فکرهاى باطلى که از همه شناختهتر است و کموبیش در همه کس یافت مىشود، این است که همه گمان مىکنند هر فردى داراى خصلتهایى مشخص و قطعى است: آدمهایى خوبند و آدمهایى بد، تیزهوش یا خنگ و احمق، پرشور و شوق یا بىتفاوت و بىاحساس و از این قبیل. آدمها اینگونه ساخته نشدهاند. مىتوانیم این را دربارهى یک نفر بگوییم که خود را خوب یا بد نشان مىدهد، بیشتر وقتها باهوش است یا خنگ، پرشور و شوق یا بىتفاوت و بىاحساس و یا برعکس، اما درست نیست بگوییم یک نفر خوشنیت یا هوشمند است و دیگرى بدجنس یا خنگ. بااینهمه به این صورت دربارهشان قضاوت مىکنیم. این کار غلط است.
آدمها شبیه رودخانهها هستند: همگى از یک عنصر ساخته شدهاند، اما گاهى باریک یا پهن هستند، گلآلود یا زلال، سرد یا ولرم. آدمها هم اینگونهاند. هر کس بذر همهى ویژگىهاى انسانى را در خودش دارد و گاه این سوى سرشتش را نشان مىدهد و گاه سوى دیگر را، حتا خیلى وقتها هم ضمن حفظ سرشت واقعىاش، کاملاً متفاوت با آنچه هست بهنظر مىرسد. در بعضى افراد این تغییرها بهخصوص بهصورت خشنى آشکار مىشود. دیمیترى جزو این گروه بود؛ تغییرها در او، برحسب علتهایى جسمى یا روحى ایجاد مىشدند. درحالحاضر در یکى از این بحرانها بهسر مىبرد.
فیلمهای ساخته شده با اقتباس از کتاب رستاخیز:
- فیلم صامت رستاخیز (1918) به کارگردانی ادوارد خوزه (Edward José)
- فیلم رستاخیز (1960) به کارگردانی میخائیل شوایتسر (Mikhail Schweitzer) با هنرنمایی تامارا سایومینا (Mikhail Schweitzer) و یوگنی سویونوویچ (Yevgeny Semyonovich). برنده جایزه بهترین بازیگر زن در جشنواره بینالمللی فیلم لوکارنو.
دیدگاه خود را بنویسید