مجموعه ی «از دل گریخته ها» از 9 داستان تشکیل شده است که درباره حرم شاهی ،ملیجک و زنان حرم ناصری و یک داستان در باب شاهنشاه است. روایت ها با تکیه به تخیل و بستر تاریخی مخاطب را در سرسراها و اندرونی دوران ناصرالدین شاه و کشمکش های آن ایام فرو می برد تا از لذت خوانش بهره مند شود.بهنود به عنوان یک روزنامه نگار در روزنامه های متفاوتی کار کرده است. وی جزو معدود افرادی است که در دو نظام متفاوت در سطح بالایی اجازه قلم زنی داشته است. وی در دوران حکومت پهلوی سردبیر روزنامه سراسری آیندگان (یکی از سه روزنامه اصلی کشور به همراه کیهان و اطلاعات) بود و در دوره حکومت جمهوری اسلامی نیز سردبیر مجله تهران مصور و نویسنده نشریه آدینه بوده است. در مجموعه "از دل گریخته ها" وضعیت ها و موقعیت ها و شخصیت های جذاب و خواندنی ای حضور دارند اما داستان ملیجک از این مجموعه مورد تمجید عموم خوانندگان قرار گرفته است.
ویژگیهای بارز کتاب از دل گریخته ها اثر مسعود بهنود:
* توصیفات زنده و دقیق از فضای تاریخی: بهنود با مطالعهی دقیق منابع تاریخی، تصویری واقعی و باورپذیر از زندگی در حرم شاهی و فضای سیاسی آن دوران ارائه میدهد.
* شخصیتپردازی قوی: شخصیتهای داستان، هر یک با ویژگیها و پیچیدگیهای خاص خود، به خوبی پرداخت شدهاند و خواننده میتواند با آنها همذاتپنداری کند.
* زبان روان و شیوا: نویسنده با استفاده از زبانی ساده و روان، داستان را به گونهای روایت میکند که برای مخاطب عام نیز قابل فهم باشد.
* تلفیق تاریخ و داستان: بهنود با ماهرانه تلفیق کردن رویدادهای تاریخی و تخیل خود، داستانی جذاب و خواندنی خلق کرده است.
کتاب از دل گریخته ها اثر مسعود بهنود رابه چه کسانی پیشنهاد می شود؟
اگر به تاریخ ایران، ادبیات داستانی و روایتهای تاریخی علاقهمند هستید، "از دل گریختهها" میتواند انتخاب بسیار مناسبی برای شما باشد. این کتاب نه تنها شما را با گوشهای از تاریخ ایران آشنا میکند، بلکه به شما فرصت میدهد تا در دنیای پر رمز و راز حرم شاهی قدم بزنید و با شخصیتهای آن دوران همراه شوید.
از دل گریخته ها، در حقیقت از دلی نگریخته اند، همچنانند که همه آدمها و همه وقایع که فراموش می شوند. روزگارانی در دل ها بوده اند، اما با گذر زمان از یاد رفته اند. آیا اگر دوباره به یادها آورده شوند، در دلها جامی گیرند؟ این وسوسه ای است که آدمی را وا می دارد تا از گنج صندوقخانه یاد بیرونشان آورد و بر صفحه سفید بسپارد، شاید دوباره در دلها جایی بگیرند. از دل گریخته ها، قصه نیستند که ساخته تخیلی باشند. شاید گوشه هایی از چهل تکه وجودشان در تاریخ اثری گذاشته باشد اما تاریخ هم نیستند. از دل گریخته ها، گاه به روزگار خود سری و سامانی داشته اند، چندان که رفته اند تا در میان هزاران و هزاران هزار خاطره مدفون شوند، اینک بادی دوباره از آنها می شود.
از دل گریخته ها، واقعیت بوده اند. بوده اند، حادثه شده اند، رخ داده اند، گیرم گاه در روایت، به دلخواه آسمانشان را که ابری و خاکستری بوده، آبی کرده ام و درختان خشک را سبزی داده ام. گاه حتی درختی کاشته ام در حیاط خالی شان. گاه آنها را عشقی بخشیده ام و گاه در غمی نشانده ام.
مسعود بهنود (masoud behnoud) متولد ۲۸ مرداد ۱۳۲۵T نویسنده، منتقد ادبی، تهیهکنندهٔ رادیو-تلویزیون و روزنامهنگار سرشناس ایرانی است و از سال ۱۳۴۲ به روزنامهنگاری پرداخته و با روزنامههایی همچون تهران مصور و آیندگان همکاری میکرد. او در دههٔ ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی، سردبیر چند نشریه ایرانی بود. مسعود بهنود نثر شیوا و روانی دارد. به گفتهٔ خودش قصهنویسی را نه بهشکل آکادمیک بلکه از مادر بزرگش آموخته است، از وی تاکنون کتاب های بسیاری منتشر شده است که برخی از کتاب این نویسنده به مانند «خانوم»، «این سه زن»، «از دل گریخته ها»، «کوزه بشکسته» بسیار پرطرفدار و مشهور هستند.
🟠 مجموعه آثار مسعود بهنود
- - از سید ضیاء تا بختیار
- - ۲۷۵ روز بازرگان
- - حروف، دو حرف و حرف دیگر
- - این سه زن، (شرح زندگی «مریم فیروز»، «اشرف پهلوی» و «ایران تیمورتاش»)
- - کشتهگان بر سر قدرت
- - از دل گریختهها
- - ضد یاد
- - امینه
- - ما میمانیم
- - گلوله بد است
- - شاید حرف آخر
- - در بند اما سبز
- - خانوم
- - ضد یادها
- - پس از یازده سپتامبر
- - کوزه بشکسته
دیدگاه خود را بنویسید