کتاب برنامهریزی به روش بولت ژورنال نوشته رایدر کارول , ترجمه: زهرا جیرانی | ناشر:انتشارات کوله پشتی
معرفی کتاب برنامه ریزی به روش بولت ژورنال اثر رایدر کارول
کتاب برنامهریزی به سبک بولت ژورنال اثر پرفروش رایدر کارول، ابتدا روشهای علمی ثابت شدهای را برای برنامهریزی مناسب معرفی کرده، سپس به شما میآموزد که چگونه از دفتر بولت ژورنال به عنوان ابزاری برای به دست آوردن فرصتها و کنار گذاشتن حواسپرتیها استفاده کنید.
چه یک بولت ژورنالیست تازهکار باشید، چه تجربۀ زیادی در این زمینه داشته باشید، روش بولت ژورنال راه حلی است برای تمام کسانی که تلاش میکنند جای خود را در عصر دیجیتال پیدا کنند. این روش با ارائه ابزارها و تکنیکهای ساده به شما کمک میکند تا زندگی خود را ساماندهی کنید. این ابزارها میتوانند وضوح، جهتگیری و تمرکز را به روزهای زندگی شما تزریق کنند. هر چقدر که سر و سامان دادن به زندگی حس خوبی داشته باشد، باز هم فقط یک لایۀ سطحی از چیزی عمیقتر و باارزشتر است.
رایدر کارول (Ryder Carroll) در کتاب برنامه ریزی به روش بولت ژورنال (The bullet journal method: track the past, order the present, design the future) نشان میدهد که روش بولت ژورنال از دو بخش تشکیل شده است: سیستم و عملکرد. ابتدا با سیستم آشنا میشویم تا یاد بگیریم چطور دفترمان را به یک ابزار ساماندهی قدرتمند تبدیل کنیم. سپس عملکرد را بررسی خواهیم کرد. عملکرد در حقیقت ادغام سنتهای گوناگونی است که چگونگی یک زندگی قصدآگاه (زندگیای که هم هدفمند و هم پربار است) را تعریف میکند.
رایدر کارول نویسندهی کتاب برنامه ریزی به روش بولت ژورنال
رایدر کارول (Ryder Carroll) در سال 1980 در کشور اتریش به دنیا آمد. او در سال 1990 به آمریکا مهاجرت کرد تا تحصیلاتش را در این کشور دنبال کند. رایدر کارول پس از پایان تحصیلات به عنوان طراح سایت به کار مشغول شد. او که همواره از کودکی با اختلال تمرکز مواجه بود، به دنبال راهی گشت تا بتواند تمرکز خود را بازیابد، و همین انگیزه باعث ابداع «روش بولت ژورنال» شد.
رایدر کارول یک طراح محصول دیجیتال و مخترع Bullet Journal است. وی این افتخار را داشت که با شرکتهایی مانند آدیداس ، امریکن اکسپرس ، سیسکو ، IBM و HP همکاری کند. وی با نیویورک تایمز ، لس آنجلس تایمز ، بلومبرگ و...همکاری کرده است.
جملات برگزیده کتاب برنامه ریزی به روش بولت ژورنال:
- نوشتن سفری به دنیای درون است.
- کمرنگترین جوهرها از بهترین حافظهها ماندگارترند.
- اهداف به ما فرصت میدهند تا آنچه را میخواهیم تعریف کنیم.
- برای اینکه بدانید کجا هستید باید ابتدا بدانید چه کسی هستید.
- بولت ژورنال با ادغام جنبههای مهم زندگی مانند یک پل بین عقاید و اعمال عمل میکند.
- چیزهایی را که از مفیدبودنشان مطمئن نیستید یا فکر میکنید زیبا نیستند، در خانه نگه ندارید.
- بولت ژورنال به شما قدرت ادارهکردن میدهد. اینکه به جای واکنش نشان دادن به اتفاقات، به آنها پاسخ دهید.
- زندگی قصدآگاه یعنی قبل از اینکه دیگران بخواهند برای ما تصمیم بگیرند، خودمان برای زندگی خود تصمیم بگیریم.
- بولت ژورنال به شما کمک میکند ذهن آشفتهتان را از افکار بیهوده خالی کنید و در نهایت افکارتان را واقعگرایانه بسنجید.
در بخشی از کتاب برنامه ریزی به روش بولت ژورنال میخوانیم :
ما با متعهد شدن به کاغذ، زندگی را در افکارمان استنشاق میکنیم. ابزارهای محدودی مانند کلمات، تصاویر و یادداشتها وجود دارند که میتوانند بهوسیلۀ نوک یک قلم، جهانهای درون و بیرون را به یکدیگر متصل کنند. در دنیایی که بهسمت حذف ماهیت فیزیکی اطلاعات حرکت میکند، شاید روشی که نگارش بهروش قدیمی را میطلبد، پسرفت به نظر برسد. ولی مطالعاتی در حال انجام است که کاربردی بودن با دست نوشتن را در دنیای دیجیتال نشان میدهد.
نتایج یک تحقیق در دانشگاه واشنگتون نشان داده است، آن دسته از دانشآموزان مقاطع ابتدایی که تکالیف خود را با دست مینویسند، از جملاتی با ساختار کاملتر استفاده میکنند و همچنین سریعتر از روی متن میخوانند. دلیل عمدۀ آن تأثیر با دست نوشتن در سرعت و عمقبخشیدن به توانایی ما در شکلدهی (و درنتیجه تشخیص) حروف و علامتها است.
جریان پیچیدهای که در نوشتن با دست لامسه را درگیر میکند، میتواند بهتر از تایپ کردن ذهن ما را شبیهسازی کند. این حرکت نواحی مختلفی از مغز را به صورت همزمان فعال میکند و از این طریق تأثیر عمیقتری روی آنچه یاد میگیریم میگذارد. بنابراین در مقایسه با تایپ کردن در یک محیط نرمافزاری، با این روش اطلاعات مدت بیشتری در ذهنمان باقی میمانند.
در یک مطالعه روی دانشجویان یک دانشگاه، کسانی که از آنها خواسته شده بود در یک کلاس یادداشتهای خود را دستی بنویسند، نسبت به کسانی که آنها را تایپ کرده بودند نتیجۀ بهتری در آزمون نهایی از خود نشان دادند. آنها همچنین توانستند تا مدت طولانی پس از آزمون، همچنان این اطلاعات را در ذهن خود حفظ کنند.
دیدگاه خود را بنویسید