«دور دنیا در هشتاد روز» (به فرانسوی: Le tour du monde en quatre-vingt jours) نام رمان بسیار زیبا و مشهوری از نویسنده سرشناس فرانسوی «ژول ورن»است که نخستین بار در سال ۱۸۷۳ انتشار یافت. این رمان داستان ماجراجویانهای دارد و از مشهورترین آثار «ژول ورن» است. مردی انگلیسی به نام فیلئاس فوگ با دوستانش بر سر بیست هزار پوند شرط می بندد که می تواند تنها در هشتاد روز، به دور دنیا سفر کند. این مرد منظم و دقیق که حالا مجبور شده محدودیت های برنامه ی روتین زندگی اش را بشکند، به همراه خدمتگزار فرانسوی خود، پاسپارتو، بی درنگ به مقصد شهر دوور در انگلستان به راه می افتد. آن ها با سفر از طریق قطار، کشتی، قایق های بادبانی، سورتمه و حتی فیل، باید بر طوفان ها، آدم ربایی ها، بلایای طبیعی، حملات بومی ها و البته یک بازپرس پلیس چیره شوند؛ ژول ورن در نگارش کتاب دور دنیا در هشتاد روز به سه پیشرفت تکنولوژی عصر خودش توجه داشت که عبارت بودند از تکمیل اولین راهآهن بینقارهای، اتصال راهآهن سراسری هند و احداث کانال سوئز.[۱]
ویژگی های کتاب از زمین تا ماه
- ژول ورن از برترین و پرفروش ترین نویسندگان ادبیات فرانسه
- فیلم هایی بر اساس این کتاب در سال های مختلف ساخته شده است.
بخش هایی از متن کتاب
- چیزی که یک انسان می تواند تصور کند را انسان های دیگر می توانند به واقعیت بدل کنند.
- یک مرد انگلیسی واقعی، وقتی دارد در مورد موضوعی بسیار جدی مثل شرط بندی سخن می گوید، شوخی نمی کند.
- آقای فوگ بازی می کرد، اما نه برای بردن، بلکه برای بازی کردن.
آشنایی با ژول ورن
ژول گابریل ورن (به فرانسوی: Jules Gabriel Verne) (متولد ۸ فوریه ۱۸۲۸ میلادی و درگذشته ۲۴ مارس ۱۹۰۵ میلادی ) نویسنده، شاعر و نمایشنامهنویس فرانسوی بود که بیشتر شهرتش را مدیون نگارش داستانهای ماجراجویانهای است که دنیای داستانهای علمی–تخیلی را دگرگون کردند، ژول ورن بیشترین آثار ترجمه شده در جهان را داشته است.
ژول ورن در هشتم فوریه (۱۸۲۸) در یک خانوادهٔ مرفه در منطقهٔ بندری شهر نانت فرانسه متولد شد. به خواست پدرش تحصیلاتش را در رشتهٔ حقوق به پایان برد، اما ذوق نمایشنامهنویسی و رماننویسی او را بر آن داشت که کمکم به سوی ادبیات کشیده شود. اگر چه در ابتدا در این کار موفق نبود و از دیدگاه مالی هم در مضیقه قرار گرفته بود، اما پس از آن به سرعت پیشرفت کرد.
همکاری ورن با انتشارات پیر-ژول اتزل منجر به خلق مجموعهٔ سفرهای شگفتانگیز شد که مجموعه داستانهایی ماجراجویانه و محبوب بودند و مهمترین آنها عبارت بودند از سفر به مرکز زمین (۱۸۶۴)، بیست هزار فرسنگ زیر دریا (۱۸۷۰)، و دور دنیا در هشتاد روز (۱۸۷۳).
او در مقام دومین نویسندهای است که کتابهایشان از سال ۱۹۷۹ تاکنون، بیشترین ترجمه را به زبانهای گوناگون جهان داشتهاند. پیش و پس از او بهترتیب آگاتا کریستی و شکسپیر جا دارند.
دیدگاه خود را بنویسید