معرفی کتاب قدم زدن روی ماه با اینشتین اثر جاشوا فوئر : کتاب قدم زدن روی ماه با اینشتین کتاب فوق العاده زیبایی از جاشوا فوئر است که اولین بار بار در سال 2011 منتشر شد. این کتاب فوق العاده جذاب با بهره گیری از آخرین و پیشگامانه ترین تحقیقات، تاریخ فرهنگیِ غافلگیرکننده ی حافظه، و تکنیک های ارزشمند مورد استفاده ی قهرمانان حافظه، درک ما را از مفهوم کارکرد ذهن و به خاطر سپردن دگرگون می سازد. فوئر تحت هدایت برترین «ورزشکاران ذهن»، تکنیک های کهنی را می آموزد که روزی توسط سیسرو (فیلسوف و سیاست مدار معروف روم) به منظور به خاطر سپردن سخنرانی هایش و همچنین توسط ادیبان قرون وسطی به منظور به خاطر سپردن کتاب هایی متعدد به کار گرفته می شدند. فوئر با استفاده از متدهایی که عمدتاً به دست فراموشی سپرده شده اند، درمی یابد که همه ی ما می توانیم قدرت و ظرفیت حافظه مان را به شکل چشمگیری افزایش دهیم. از سیستم PAO گرفته تا تکنیک های «قصر حافظه»، تجربیات فوئر نشان می دهد که با پشتکار و اندکی خلاقیت می توان با توانایی های برترین قهرمانان حافظه در جهان برابری کرد.
جاشوا فوئر را بیشتر بشناسیم:
جاشوا فوئر (Joshua Foer) سال 1982 دیده به جهان گشود. او در جوانی روزنامهنگاری مستقل بود و در سال 2004 در رشتههای زیستشناسی تکاملی و بومشناسی تحصیلات خود را به پایان رساند. فوئر پس از گذشت دو سال توانست رتبهی اول مسابقهی حافظه را از آن خود کند.
کتاب قدم زدن روی ماه با اینشتین برای چه کسانی مناسب است؟
جاشوا فوئر این کتاب را برای تمام کسانی که به دنبال راهی برای کنترل ذهن و حافظهی خود هستند به رشتهی تحریر درآورده است.
بخش هایی از متن کتاب
برای اینکه بتوانم ذهنم را به خوبی تربیت کنم، خودم را در شرایط مختلفی قرار میدادم. مثلا به کوچه و خیابانهای اطراف منزل میرفتم و از اماکن دیدنی بازدید میکردم. حتی به خانههای دوستانم هم سر میزدم تا جزئیات خانه آنها را به حافظه بسپارم.
سعی میکردم همه جزئیات را مورد توجه قرار دهم و با اشیاء اطراف خودم رابطه احساسی برقرار کنم. هر چقدر تمرکز خود را بیشتر میکردم، بازیابی اطلاعات در من افزایش پیدا میکرد. برای این موضوع من باید یک کاخ حافظه در ذهن خود میساختم تا با یادآوری یک شیء به راحتی سایر جزئیات را به خاطر آورم.
در آن زمان من تازه از دانشگاه فارغالتحصیل شده بودم و به شدت میخواستم که مستقل از خانواده زندگی کنم. همه چیز من محدود به خانه پدریام بود، حتی دفتر کارم هم در زیرزمین خانه قرار داشت. در دیوار اتاقم یادداشتهای زیادی برای برنامههای روزنامهام چسبانده بودم.
طی گذشت زمان دانستههایی که در مورد تربیت مغز یاد گرفته بودم را مورد استفاده قرار دادم. به لیستی که در دیوار اتاق چسبانده بودم نگاه کردم و برای موارد بسیار ضروری تصویرسازی ذهنی انجام دادم. کاخ حافظه خود را در مزرعه بیرون شهر پدربزرگم تجسم کردم. یعنی هر چیزی که تصور میکردم محدود به آن منطقه بود.
البته وقتی 10 مورد را به خاطر سپردم و برای آن تصویرسازی کردم، به مرور زمان خسته شدم، احساس میکردم که از نظر فیزیکی توانی برایم باقی نمانده است. از طرف دیگر سوالاتی در ذهنم ایجاد شد، مثلا اینکه چطور باید برای شماره تلفنها تصویرسازی کنم یا وبسایتها و ایمیلها را به خاطر بسپارم؟
🏆 نکوداشتهای کتاب قدم زدن روی ماه با اینشتین:
- بسیار شگفتانگیز. (Bill Gates)
- مسحور کننده، هوشمندانه و سرگرمکننده. (The New York Times Book Review)
- کاوشی روشنگرانه دربارهی تأثیر وسیع و پنهان حافظه بر تمامی جنبههای زندگی ما. (Goodreads)
دیدگاه خود را بنویسید