معرفی کتاب تیمور لنگ، آخرین فاتح بزرگ جهان : کتاب حاضر از زبان هارولد لمب مشهورترین تاریخ نویس جهان نوشته شده است درباره زندگی مردی را که پانصد و پنجاه سال پیش میکوشید خود را فرمانروای جهان بسازد. او هر اقدامی که در سر داشت، عملیشان کرد و موفقیتهای بسیاری کسب کرد.در آغاز تیمور لنگ چندان مهم نبود فقط بر قطعهای از اراضی و عدهای گلهدار آن سرزمین مرد پرور پهلوانخیز یعنی آسیای مرکزی فرمانروایی داشت. تیمور مثل اسکندر مقدونی پسر پادشاه نبود و مانند چنگیز ریاست قبیله را از پدر ارث نمیبرد. اسکندر و چنگیز هر دو هنگامی که به جهانگردی برخاستند از خود همراهانی داشتند مردم مقدونیه با اسکندر و مغولها با چنگیر همراه بودند ولی تیمور لنگ عدهای را دور خود جمع کرد.
آنچه در کتاب تیمور لنگ آمده است ...
چطور تیمور سپاهیان نیمی از جهان آن روز را یکی پس از دیگری شکست داد. او شهرها را در هم کوبید و مطابق میل خود از سر نو آباد ساخت کاروانهای بازگانی دو قاره از وسط راههای او میگذشتند، تیمور ثروت چندین امپراتوری را گرد آورد و به میل خویش مصرف کرد. بر قله کوههای بلند در ظرف یک ماه کاخها و عشرتگاهها بنا کرد. شاید بیش از هر بشر دیگر این مرد عجیب در مدت حیات خویش کوشید تا مجموعه و طرحهای غمانگیز را به چنگ خود درآورد و آن را به شکل نیکوتر و دلچسبتر از سر نو قالب بریزد.
او آن روز و امروز به نام تیمور لنگ مشهور بوده و هست. در تواریخ عمومی ما نام وی تیمور لنگ است. گرچه اروپاییهای پانصد سال پیش او را تاتاری میخواندند. آنها به طور مبهم تیمور را فرمانروا و جهانگیر بیرحمی میشناختند که تا پشت دروازه اروپا رسیده بود و با چادرهای زربفت حرکت میکرد. از کله کشتهها منار میساخت و شبها در موقع حرکت روی تپهها آتشافروزی مینمود تا راهنمای سپاهیان وی باشد.
اما آسیا این مرد را بهتر میشناخت و خوشبختیها و بدبختیهای وی را یکایک میدانست. دشمنان آسیایی وی شهرت داده بودند که او یک گرگ خاکستری رنگ بزرگ زمین خواری میباشد. اما دوستان و پیروانش میگفتند تیمور شیر ژیان و جهانگشای عالی مقدار است...
فهرست کتاب
- مقدمه مؤلف
- سعی و کوشش
- بخش یکم
- ماوراءالنهر - آن طرف رود جیحون
- مردان با کلاه خود
- شاه آفرین (تاج بخش) سالی سارای
- بانوی خداوندگار
- تیمور دیپلمات
- سرگردان
- یک شتر و یک اسب
- کنار پل سنگی
- جنگ باران
- دو امیر
- روی پشت بام دنیا
- زینالدین سخن میگوید
- کار صوفیان
- بخش دوم
- سمرقند
- قزل اردو
- در جادههای استپ
- در سرزمین سایهها
- مسکو
- ساقیان هم پیالهها
- قلمرو وسیع
- بر پشت زین
- سلطان احمد بغدادی
- بخش سوم
- محروسهی سمرقند
- خانم بزرگ و خانم کوچک
- مسجد جامع تیمور
- جنگ سه ساله
- یوحنای اسقف به اروپا میرود
- آخرین جنگ صلیبی
- تیمور و ایلدرم به هم میرسند
- پشت دروازههای اروپا
- دنیای سفید
- نتیجه کوشش چه بود؟
- بخش چهارم
- خردمندان در میدان جنگ
- کمان در مشرق و مغرب
- آتشاندازان
- آنقره
- دوک ویتولد و تاتار
- دو خداوند جنگ
- شاعران
- مغول
- تاتار
- ترک
- شیخ الجبل
- شهر قشنگ و زیبای تبریز
- کلاویجو در تبریز
- سراپرده امیر
- گنبد بزرگ
- از کله آدم منار میساختند
- اخلاق و صفات تیمور
- تیمور و مذهب
- منابع
دیدگاه خود را بنویسید