جنگ جهانی دوم برخلاف تصورات رایج صرفاً حاصل جاهطلبیهای هیتلر نبود، بلکه از یکسو ریشه در افول دو امپراتوری دیرینهی بریتانیا و فرانسه داشت که میکوشیدند به هر ترتیب ممکن جایگاه خود را در مقام دو قدرت برتر جهانی حفظ کنند و از سوی دیگر از دل زیادهخواهیهای سه قدرت نوظهورِ آلمان، ایتالیا و ژاپن برآمد که چشم به برپایی امپراتوریهایی از آن خود داشتند. در این کتاب نویسنده زمینههای اصلی تنش را با توجه به تجدیدقوای تسلیحاتی قدرتها، معاملات پشتپرده و همچنین بحرانهای داخلی آنان شرح میدهد و روشن میکند که امریکا و شوروی به چه نحو خواهناخواه درگیر جنگ شدند و پس از پایان مناقشهها در هیئت دو ابرقدرت جدید سربرآوردند. نویسندهی کتاب، ریچارد اوری، استاد تاریخ دانشگاه اگزتر، مؤلف و ویراستار بیش از ۳۰ کتاب دربارهی دیکتاتورهای اروپا، جنگ جهانی دوم و تاریخ نبردهای هوایی است. او را از بزرگترین مورخان زمانه میدانند.
جنگ جهانی دوم (World War II)، یکی از بزرگترین و تأثیرگذارترین جنگهای تاریخ بود که از سال 1939 تا 1945 به طول انجامید. این جنگ درگیری نظامی بین اتحادیه جماهیر شوروی و اتحادیه جماهیر شوروی در یک سو و متفقین (شامل ایالات متحده، انگلیس، فرانسه و دیگر کشورها) در سوی دیگر بود.
جنگ جهانی دوم به عنوان یک جنگ جهانی شناخته میشود چرا که در سطح جهانی و در مناطق مختلفی از جهان اتفاق افتاد. این جنگ با حمله آلمان نازی به لهستان در سپتامبر 1939 آغاز شد و به تصاحب قسمتهای گستردهای از اروپا توسط نازیها و جنگ در آسیا و اقیانوسیه توسط ژاپن منجر شد.
این کتاب «ریشه های جنگ جهانی دوم» به بررسی دلایل آغاز جنگ جهانی دوم در سپتامبر 1939 و گسترش جنگ اروپایی به جنگ جهانی تا سال 1941 می پردازد. زمانی که آلمان به لهستان حمله کرد، جنگ مورد نظر هیتلر نبود. او به یک جنگ کوتاه علیه لهستان امیدوار بود. در عوض بریتانیا و فرانسه به آلمان اعلام جنگ کردند.
ریچارد اوری استدلال می کند که هر توضیحی در مورد شروع خصومت ها باید چند ملیتی باشد و او نشان می دهد که چگونه خاستگاه جنگ را باید در بی ثباتی اساسی سیستم بین المللی جستجو کرد که با زوال امپراتوری های قدیمی به وجود آمد. بریتانیا و فرانسه و ظهور قدرت های جاه طلب جدید، ایتالیا، آلمان و ژاپن، مشتاق ساختن امپراتوری های جدید برای خود هستند.
دیدگاه خود را بنویسید