رمان «ربهکا» شاهکار «دفنه دوموریه» نویسندۀ انگلیسی در سال 1938 منتشر کرد. رمانی در حالوهوای داستانهای گوتیک دربارۀ زنِ جوان و زیبایی که با مرد ثروتمندی ازدواج میکند که همسرش، ربهکا، را به تازگی از دست داده است. زنِ جوان مقیم قصر باشکوه و مجلل مندرلی میشود و خیلی زود درمییابد که شوهرش و مستخدمان خانه در تسخیر خاطرۀ ربهکا هستند. در این میان بهخصوص خانم دانورس، مستخدمِ مرموز که از کودکی ربهکا، مستخدم شخصی او بوده است، نقشی مهم در رقم خوردن رخدادهای غریب و توضیحناپذیر قصر دارد.رمان ربهکا از پرفروشترین و محبوبترین رمانهای قرن بیستم است که به خوبی میان حالوهوای گوتیک قصه و داستان رمانتیک آن پیوندی خلاق رقم میزند، و از زمان چاپش تاکنون به زبانهای متعددی ترجمه شده است. محبوبیت این رمان به حدی است که تاکنون بارها بر صحنه اجرا شده و فیلمها و سریالهای مختلفی بر اساس آن ساخته شده است. مشهورترین آنها فیلم ربهکا ساخته آلفرد هیچکاک در سال 1940 است که برندۀ جایزۀ اسکار بهترین فیلم شد. نسخه پیش رو با ترجمه «سعید اختری زاده» توسط انتشارات آتیسا منتشر و روانه بازار شده است.
دام دافنه دو موریه، بانو براونینگ (به انگلیسی: Dame Daphne du Maurier, Lady Browning) (متولد ۱۳ مه، ۱۹۰۷ در لندن – ۱۹ آوریل، ۱۹۸۹) که بیشتر با نام دافنه دوموریه (Daphne du Maurier) در دنیای ادبیات شناخته شدهاست، بود. او رمان نویس و نمایشنامه نویس معروف بریتانیایی است که بیشتر شهرتش را مدیون رمانِ ربهکا (۱۹۳۸) میباشد. همچنین داستان کوتاه او بهنام پرندگان نیز معروف است. بعدها این دو رمان و رمان دیگرش به نام مهمانخانه جامائیکا توسط آلفرد هیچکاک به فیلم تبدیل شدند.
کورن وال، محلی که این نویسنده به آن ارادت و علاقه فراوانی داشت بهعنوان لوکیشن بسیاری از رُمانهای او مورد استفاده قرارمیگیرد. او در جایی نوشتهاست: «کورن وال» به او آزادی نوشتن، پرسه زدن، راه رفتن و… تنها بودن را دادهاست.
دوموریه از خواهران برونته بهعنوان دو تن از نزدیکترین الهامدهندگان ادبی خود یادمیکند و بهترین کار او یعنی ربهکا (رمان) با رمانتیسیسم گوتیکِ مشابهی همچون آثار آنها نوشته شدهاست. او در سال ۱۹۶۱ یک اثر بیوگرافی از «بران ول»، برادر خواهران برونته نوشت.
بیشتر آثار دوموریه در تئاتر و سینما مورد اقتباس قرار گرفتهاند. اورسون ولز با نمایشنامهی رادیویی خود از ربهکا در سال ۱۹۳۸ که به نوبهی خود الهامبخش نسخهی سینمایی برندهی اسکار هیچکاک از این رمان در سال ۱۹۴۰ بود، این جریان را بابکرد. در سال ۱۹۷۳ «نیکولاس روگ» یکی از آخرین داستانهای کوتاه این نویسنده را به تریلری متافیزیکی بهنام «حالا نگاه نکن» تبدیلکرد؛ درحالیکه از یکی دیگر از داستانهای کوتاه او به نام «پرندگان» توسط یکی از استادان برجسته سینما «آلفرد هیچکاک» فیلم معروف و تأثیرگذاری به همین نام در سال ۱۹۶۳ ساختهشد.
دیدگاه خود را بنویسید