ورود به حساب کاربری

کتاب دیوان حافظ | تصحیح بهاءالدین خرمشاهی

بر اساس نسخه خلخالی 🔸 انتشارات دوستان

تعداد
نوع
ویژگی‌های محصول
  • نسخه: خلخالی و مقابله با نسخه دلیان و پنجاب و هشت نسخه موثق چاپی
  • تصحیح: بهاءالدین خرمشاهی
  • قطع / نوع جلد: وزیری / جلد گالینگور (+ روکش)
  • تعداد صفحات: 348
  • ناشر: دوستان
  • نوع کاغذ / نوع صحافی: تحریر سفید / دوخت
  • نوع خط / خطاط: نستعلیق / کاوه اخوین
  • نوع چاپ: 2 رنگ
  • موضوع و دسته بندی: شعر ادبیات کهن
  • مناسب برای گروه سنی | Reading age: تمامی سنین
تعداد
نوع
تعداد
نوع
فروشنده فروشنده: دیجی کتاب
فروشنده ضمانت اصالت و سلامت فیزیکی کالا

ناموجود
🔔 آخرین تاریخ بروزرسانی 🚨 1404/02/02
کمی صبر کنید...

کتاب «دیوان حافظ» به تصحیح "بهاءالدین خرمشاهی" یکی از بهترین نمونه‌های حافظ پژوهی است که در آن خرمشاهی تلاش کرده است حافظ را به مخاطبش بهتر بشناساند و حلاوت آثار او را برای خواننده‌ی علاقه‌مند بیشتر کند. حافظ و اندیشه‌هایش از پیچیدگی‌های زیادی برخوردارند و حافظ پژوهی یکی از زمینه‌های مهم پژوهشی در ادبیات ایران است. نویسندگان و اندیشمندان زیادی تلاش کرده‌اند آثار حافظ را بازخوانی و تصحیح کنند و عمق اندیشه‌های این غزل‌سرای بی‌نظیر را دریابند. بهاءالدین خرمشاهی یکی از برجسته‌ترین نویسندگان و ویراستاران معاصر ایران نیز زمان بسیاری را به تحقیق و بررسی درباره‌ی حافظ و آثار و اندیشه‌هایش اختصاص داده است.

دیوان حافظ  بهاءالدین خرمشاهیخرید کتاب دیوان حافظ اثر بهاءالدین خرمشاهی

کتاب های پیشنهادی

در این کتاب نویسنده با پرداختن به شاعر پرآوازه ایرانی، خواجه حافظ شیرازی، افکار و اندیشه ی او در باب های مختلف فلسفه، عرفان، سیاست و دین مورد بررسی قرار می دهد، و به مطالعه عصر و زمان زندگیش، سبک اشعار، آموزه ها و دو پیام وی به نام های عشق و رندی می پردازد.
خواجه شمس‌الدّینْ محمّد بن بهاءالدّینْ محمّدْ حافظ شیرازی (۷۲۷ – ۷۹۲ هجری قمری) مشهور به لسان‌الْغیْب، ترجمان الْاسرار، لسان‌الْعرفا و ناظم‌الاولیاء، متخلص به حافظ، شاعر فارسی‌گوی ایرانی است. بیش‌تر شعرهای او غزل است. مشهور است که حافظ به شیوهٔ سخن‌پردازی خواجوی کرمانی گرویده و همانندی سخنش با شعر خواجو مشهور است. حافظ را از مهم‌ترین اثرگذاران بر شاعران فارسی‌زبان پس از خود می‌شناسند. در سده‌های هجدهم و نوزدهم میلادی اشعار او را به زبان‌های اروپایی نیز ترجمه کردند و نامش به محافل ادبی جهان غرب نیز راه یافت. هر سال در ۲۰ مهر مراسم بزرگداشت حافظ در آرامگاهش در شیراز با حضور پژوهشگرانی از اقصا نقاط دنیا برگزار می‌گردد. در تقویم رسمی ایران ۲۰ مهر را روز بزرگداشت حافظ نامیده‌اند.
مشهور است که حافظ در سال‌های نوجوانی و آغاز جوانی شاگرد نانوا بوده و از نسخه‌های خطّی نیز رونوشت برمی‌داشته‌است. آگاهی‌ها دربارهٔ تحصیل و تدریس حافظ فقط از اشاره‌های خودش در شعرها و نیز مقدّمه‌ای است که محمّد گلندام در نهایت اختصار نگاشته‌است. حافظ در اشعار خویش به حضورش در مدرسه، چهل سال تحصیل علم و فضل، درس صبحگاهی و حفظ قرآن برپایهٔ قرائت‌های گوناگون اشاره کرده‌است. آوازهٔ حافظ سبب شده بود که حاکمان سرزمین‌های دور و نزدیک او را فراخوانند. او در طول زندگی با بسیاری از سلاطین و بزرگان تعامل داشت و با اهل علم و ادب و شعر هم هم‌نشینی می‌کرد و از احوال صوفیان و درویشان زمانش هم باخبر بود؛ امّا خودش هرگز در هیچ‌یک از این گروه‌ها قرار نگرفت. حافظ هیچ گناهی را سنگین‌تر از مردم‌فریبی و ریاکاری نمی‌دانست و همواره به اهل تظاهر در اشعارش می‌تاخت. مکتب حافظ رندی است و رند و رندی اساسی‌ترین اصطلاح در شعر و جهان‌بینی حافظ است؛ از این‌رو، شناخت رندیْ شناخت جهان‌بینی و اندیشه و هنر حافظ را نتیجه می‌دهد. رندی، در نگاه حافظ، نظامی روشنفکرانه و فلسفی است؛ و رند متفکّر روشنفکر. بیش از هر شخصیت دیگری که در دیوان دیده می‌شود رند است که حامل پیام حافظ است. بیشتر صاحب‌نظران بر آنند که حافظ غزل فارسی را به اوجی رساند که دیگر هرگز تکرار نشد. شعر حافظ دارای سه فضای عاشقانه و عارفانه و مدحی است. حافظ پژوهان برجسته‌ترین ویژگی سبکی غزل او را «پریشانی» دانسته‌اند؛ یعنی استقلال و عدم ارتباط ابیات: هر بیت موضوعی علی‌حدّه مطرح می‌کند. حافظ با دگرگونی‌های پی‌درپی در صور خیال و بن‌مایه‌ها سبب می‌شود خیال شود که موضوع شعر پیوسته تغییر می‌کند، درحالی‌که شاید چنین نباشد. از این‌رو، برای تحلیل درست غزل حافظ باید مرز ظریف میان موضوع بیان‌شده و روش‌های گوناگون بیان آن موضوع را در نظر داشت.

نسخه
خلخالی و مقابله با نسخه دلیان
و پنجاب و هشت نسخه موثق چاپی
تصحیح
بهاءالدین خرمشاهی
قطع / نوع جلد
وزیری / جلد گالینگور (+ روکش)
تعداد صفحات
348
ناشر
دوستان
نوع کاغذ / نوع صحافی
تحریر سفید / دوخت
نوع خط / خطاط
نستعلیق / کاوه اخوین
نوع چاپ
2 رنگ
موضوع و دسته بندی
شعر
ادبیات کهن
مناسب برای گروه سنی | Reading age
تمامی سنین

دیدگاه خود را بنویسید

این دیدگاه به عنوان پاسخ شما به دیدگاهی دیگر ارسال خواهد شد. برای صرف نظر از ارسال این پاسخ، بر روی گزینه‌ی انصراف کلیک کنید.
دیدگاه خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...
اشتراک‌گذاری
این کالا را با دوستان خود به اشتراک بگذارید!