کتاب مهارت نگارش گزارش و طرح اثری از «پاتریک فورسایت» است که به همت نشر عارف کامل منتشر و روانه بازار شده است.. در این کتاب می آموزید: نافذ و باسلیقه بنویسید، واژههاى مؤثر بکار ببرید، پیام خود را تفهیم نمائید، بهترین گزارش و با بیشترین اثرگذاری را بنویسید.نوشتن آسان است، کافیست به صفحهاى سفید خیره شوید تا زمانى که قطرات خون از پیشانىتان بچکد.در زندگى پرمشغله امروزى، نوشتن امرى ضرورى، روزانه و در عین حال دردسرساز محسوب مىشود. مطمئنا کارهاى مهمترى براى انجام دادن وجود دارند
افرادى براى ملاقات کردن، تصمیماتى براى گرفتن، مواردى براى عمل کردن. اما بسیارى از این امور وابسته به ارتباطات نوشتارى هستند. نگارش انواع مختلف دارد. مثلاً براى تنظیم یک قرار ملاقات ممکن است تنها یادداشتى رد و بدل شود، از یک گزارش براى شرح وضعیت و اتخاذ یک تصمیم استفاده گردد، و یا اینکه براى اطمینان از عملى بودن موارد انتخاب شده، پیشنهاداتى بصورت مکتوب ارایه شود.
مطالعه روزمره اوراق ادارى ممکن است به کارى یکنواخت مبدل گردد، که در آنصورت این خطر وجود دارد که این اوراق بخوبى خوانده و درک نشوند. چنین اوراقى به اهداف خود نایل نشده و نخواهند توانست نظر خواننده را براى اتخاذ تصمیمات جلب نمایند. نگارش ادارى باید «استحقاق و لیاقت خوانده شدن» را داشته باشد.
یک نوشته خوب، که قابل خواندن و درک باشد، همیشه نسبت به یک نوشته کم ارزش و بىمحتوا توجه بیشترى را به خود جلب مىکند. اما در این زمینه، استانداردهاى رایج در دنیا به طور کلى یکسان و مناسب نیستند. گمان مىکنم اگر به ازاى هر فردى که در این لحظه در گوشهاى از دنیا به سختى در حال نوشتن مطلبى است و آرزو مىکند که اى کاش آنرا بهتر نوشته بود، یک پوند به من داده مىشد، دیگر نیازى به نوشتن نداشتم!
همه ما مىتوانیم یک گزارش بد را تشخیص دهیم، گزارشى بدون سبک و فاقد ساختار و مملو از لغات تخصصى و جملات غیر قابل فهم که ما را به سوى این تفکر سوق مىدهد که «چه مىخواهد بگوید؟». اما چنین نوشتههایى محکوم به شکست نبودهاند. ضعف آنها ریشهاى است. انتخاب یک کلمه نامناسب مىتواند جملهاى را که مفهومى مثبت داشته است، به کلى نامفهوم کند.
حتى یک اشکال به ظاهر ساده در هجى کلمات ممکن است اثر مخربى بر جاى گذارد.
مهم نیست که علت بد بودن یک گزارش ادارى یا تجارى چیست. اگر استانداردهاى رایج از سطح پایینى برخوردارند، در اینجا فرصتى استثنایى براى کسانى وجود دارد که در صدد ارتقاى این استانداردها مىباشند.
نگارش ادارى خوب لزوما مشکل نیست، بلکه مهارتى است که با تمرین و مطالعه مىتوان آنرا تقویت کرد. موفّقیت در آن نیازمند تلاش است و قطعا تمرین و ممارست نیز باعث بهبود آن مىشود.
فهرست مطالب کتاب
- مقدّمه: چالشها و فرصتها
- فصل اوّل: عوامل مؤثر در بهبود نگارشهاى ادارى
- ابهام در برقرارى ارتباط
- جدى و خیلى جدى
- چرا گزارش بنویسیم؟
- انتظارات خوانندگان
- دیدگاه خواننده
- ترک عادتهاى نیرومند و مزاحم
- نتیجه اخلاقى موضوع
- پاداش ممتاز بودن
- یک فرصت چشمگیر
- فصل دوّم: خلق یک گزارش خوب
- تمرکز بر اهداف روشن
- ساختار منطقى یک گزارش
- مقدمه
- متن
- خاتمه
- پس از بخش پایانى
- فصل سوّم: در تدارک نگارش
- چگونه شروع کنم؟
- تحقیق پیش از آمادهسازى
- روشى منظم
- فصل چهارم: قدرت بیان
- ایجاد یک سبک رایج
- انتظارات خوانندگان:
- آنچه مورد علاقه خوانندگان نیست
- خط مشى نویسنده
- استفاده مؤثر از زبان
- چگونه از زبان کمک بگیریم
- اشتباهاتى که باید از آنها دورى کرد
- پیروى از قواعد
- سبک نگارش
- فصل پنجم: ارائه مطلوب اعداد
- راهکارهاى مؤثر
- روشهاى شفاف ارائه اعداد
- و باز هم قدرت بیان
- فصل ششم: پیشنهادات قانعکننده
- فرآیند پیچیده فعالیتهاى تجارى
- مرحلهاى کلیدى
- تکنیک متقاعدسازى
- نبایدها
- بایدها
- نظرات در برابر پیشنهادات
- صفحهآرایى
- زمانبندى
- محتواى یک طرح پیشنهادى
- صفحه فهرست عناوین
- لیست کنترل
- نامههاى تکمیلى
- ارائه پیشنهادات
- جلب توجه
- فصل هفتم: نحوه ارائه مطالب و تأثیر آن
- چشمانداز صفحات
- عناصر نمایشى
- سایر گزینههاى موجود
- بستهبندى کلى
- سخن آخر
دیدگاه خود را بنویسید