کوچینگ یکی از تخصصهای در حال گسترش در حوزۀ کسبوکار، توسعۀ فردی و مشاورۀ سازمانی است. به رغم اثرگذاری مثبت کوچینگ در حوزههای مذکور، این تخصص در دهههای گذشته عمدتاً بر اساس تجارب فردی کوچها بسط یافته و هنوز از بنیان نظری استواری برخوردار نیست. سوزان ناوِلز، نویسندۀ کتاب که سابقهای طولانی در زمینۀ کوچینگ دارد، پایاننامۀ دکترای خود را به صورتبندی مفهومی کوچینگ و مدلسازی فرایند توسعۀ فرهنگ کوچینگ در سازمانها اختصاص داده است. کتاب حاضر نسخه ویراستۀ پایاننامۀ دکترای ناولز است. او در این کتاب، مدلی فرایندی و پویا را در این کتاب برای توسعۀ فرهنگ کوچینگ در چهار مرحله ارائه میکند. این مدل راهبردها و سازوکارهایی را برای پیشرفت در شکلدهی به فرهنگ کوچینگ در سازمانها در اختیار مدیران قرار میدهد و همچنین، به عواملی اشاره میکند که مانع این پیشرفت میشوند یا آن را به عقب باز میگردانند. بدین ترتیب، میتوان کتاب حاضر را گامی در مسیر تبدیل کردن کوچینگ به یک رشتۀ دانشگاهی در نظر گرفت.
کوچینگ یکی از تخصصهای در حال گسترش در حوزۀ کسبوکار، توسعۀ فردی و مشاورۀ سازمانی است. به رغم اثرگذاری مثبت کوچینگ در حوزههای مذکور، این تخصص در دهههای گذشته عمدتاً بر اساس تجارب فردی کوچها بسط یافته است و هنوز از بنیان نظری استواری برخوردار نیست. سوزان ناوِلز، نویسندۀ کتاب که سابقهای طولانی در زمینۀ کوچینگ دارد و از اعضای کلیدی «مؤسسۀ کوچهای حرفهای استرالیا» به شمار میرود، پایاننامۀ دکترای خود در رشته مدیریت را به صورتبندی مفهومی کوچینگ و مدلسازی فرایند توسعۀ فرهنگ کوچینگ در سازمانها اختصاص داده است. وی سعی میکند ارتباطی را میان سرفصل کوچینگ با مدلها و نظریههای مرسوم در حوزۀ مدیریت سازمان و فرهنگ سازمانی برقرار کند و بنیانی نظری برای کوچینگ فراهم آورد.
نویسنده ابتدا رویکردهای انفرادی و سازمانی موجود برای توسعۀ فرهنگ کوچینگ را بررسی میکند و سپس، توضیح میدهد که چرا این رویکردها در به اجرا درآوردن تغییرات فرهنگی مورد انتظار در سازمانها ناموفقاند. او سپس مدلی فرایندی و پویا را برای توسعۀ فرهنگ کوچینگ در چهار مرحله ارائه میکند. این مدل که بخش اصلی کتاب را تشکیل میدهد، راهبردها و سازوکارهایی را برای پیشرفت در شکلدهی به فرهنگ کوچینگ در سازمانها در اختیار مدیران قرار میدهد و همچنین، به عواملی اشاره میکند که مانع این پیشرفت میشوند یا آن را به عقب باز میگردانند. نویسنده در فصل پایانی، طرحی را از یک برنامۀ اجرایی برای توسعۀ فرهنگ کوچینگ در سازمانها پیشنهاد میکند.
کتاب حاضر نسخه ویراستۀ پایاننامۀ دکترای ناولز است و همچنانکه وی اشاره میکند، میتوان آن را گامی برای تبدیل کردن کوچینگ به یک رشتۀ دانشگاهی در نظر گرفت. از همین رو، کتاب فارغ از کاربردپذیر بودنش برای سازمانها، میتواند از حیث تطور دانشهای بشری نیز جالب توجه باشد و به ما نشان دهد که چگونه حوزهای به کلی مبتنی بر تجربه میتواند به تدریج و در گامهایی کوچک اما پیاپی، در قالب دانشی نظری تطور یابد.
معرفی نویسنده
سوزان ناولز، متخصص استرالیایی حوزۀ کوچینگ، دارای مدرک دکترا در مدیریت و نیز مدارکی در زمینۀ آموزش و روانشناسی است. او علاوه بر تدریس در دانشگاه کوئینزلند، به صورت حرفهای به عنوان کوچ با سازمانهای ملی و بینالمللی و همچنین شرکتهای خصوصی همکاری کرده است و از اعضای کلیدی «مؤسسۀ کوچهای حرفهای استرالیا» به شمار میرود. کتاب حاضر نسخۀ ویراستۀ پایاننامۀ دکترای ناولز است.
دیدگاه خود را بنویسید