چگونه میتوانیم گفتوگویی را آغاز کنیم که بهطور مؤثر ادامه یابد و تأثیرگذار باشد؟در دنیای امروز که ارتباطات سریع و سطحی رایج شده است، قدرت برقراری گفتوگویی عمیق و ماندگار میتواند تفاوتهای بزرگی در زندگی حرفهای و شخصی ما ایجاد کند.چارلز دوهیگ، نویسندۀ کتاب قدرت عادت، در کتاب جدید این گفتوگو ادامه دارد ما را با مهارتهایی کلیدی آشنا میکند که به کمک آنها میتوانیم گفتوگوهایی را شکل دهیم که نه تنها شنیده میشوند، بلکه در ذهن و قلب مخاطبان باقی میمانند.این کتاب با ترکیب تحقیقات علمی و مثالهای واقعی، به ما نشان میدهد که چگونه میتوانیم در هر موقعیتی، از مکالمات روزمره تا مذاکرات حساس، پیام خود را به شکلی واضح، قوی و ماندگار انتقال دهیم.دوهیگ ابزارهایی عملی در اختیارمان قرار میدهد که به کمک آنها میتوانیم ارتباطات خود را به سطحی جدید برسانیم و گفتوگویی را شروع کنیم که نمیتوان پایانی برای آن متصور شد.
اگر روز بدی داشته باشید، به چه کسی زنگ میزنید؟ اگر در یک معاملۀ کاری گند زده، با همسرتان دعوا کرده باشید یا احساس سرخوردگی و ناامیدی کنید، به سراغ چه کسی میروید؟ احتمالاً یک نفر را میشناسید که حالتان را بهتر میکند و میتواند به شما کمک کند تا برای مشکلی که کلافهتان کرده است، راهحلی بیابید یا اندوه و شادیتان را با او قسمت کنید. حالا از خودتان بپرسید:
- آیا چنین کسی شوخطبعترین آدم زندگیام است؟ (احتمالاً نه، اما اگر بیشتر دقت کنید، متوجه میشوید که بیشتر از دیگران میخندد).
- آیا او جالبترین یا آگاهترین آدمی است که میشناسم؟ (گزینۀ محتملتر این است که حتی اگر حرف چندان خردمندانهای هم نزند، میدانید که پس از صحبت با او احساس میکنید خودتان آگاهتر شدهاید).
- آیا این فرد سرگرمکنندهترین یا مطمئنترین دوست شماست؟ آیا بهترین توصیهها را میکند؟ (به احتمال زیاد، پاسخ منفی است. ولی وقتی تلفن را قطع میکنید، احساس میکنید آرامتر، متمرکزتر و به تصمیم صحیح نزدیکتر هستید).
پس چنین افرادی چه کار میکنند که حالتان از این رو به آن رو میشود؟ کتاب این گفتگو ادامه دارد اثر چارلز دوهیگ قصد دارد به همین سؤال پاسخ دهد. طی دو دهۀ گذشته، پژوهشهای متعددی انجامشده تا پرده از این راز بردارند که چرا برخی از گفتگوها خوب پیش میروند، اما برخی دیگر بسیار تأسفآورند. نتایج این پژوهشها به ما کمک میکنند دقیقتر بشنویم و جذابتر صحبت کنیم.
میدانید که مغز ما طوری تکامل یافته است که مشتاق ارتباط است: وقتی با یک نفر سریع “جفتوجور” میشویم، مردمکهای چشمهای هر دوی ما معمولاً به طور همزمان گشاد میشوند، ضربان قلبمان هماهنگ میشود، احساسات مشابهی به هر دوی ما دست میدهند و جملههای یکدیگر را در ذهنمان کامل میکنیم. این پدیده را همگامسازی عصبی مینامند که احساس خوشایندی است.
در کتاب این گفتگو ادامه دارد، چارلز دوهیگ تحقیقات عمیق و مهارت داستانسرایی خود را با هم ترکیب میکند تا نشان دهد چگونه همۀ ما میتوانیم یاد بگیریم لایههای پنهانی که در زیر هر مکالمه پنهان شدهاند را شناسایی کرده و از آنها استفاده کنیم.
ارتباطگیران موفق یا ابرتعاملگرها (مثل زوجهای خوشبخت یا مذاکرهکنندگان حرفهای) نه تنها بر موضوعات مورد بحث، بلکه بر نوع گفتگویی که همه نیاز دارند تمرکز میکنند. آنها سوالاتی درباره احساسات و گذشتۀ دیگران میپرسند، به اشتراکگذاری آسیبپذیریها و تجربیاتشان اهمیت میدهند و به دقت گوش میدهند. در نهایت، این گفتگوها باعث میشود دو طرف بهتر یکدیگر را درک کنند و به ارتباط عمیقتر برسند.
چارلز دوهیگ ( Charles Duhigg)متولد ۱۹۷۴ ، یک روزنامهنگار آمریکایی و نویسنده کتاب های مدیریت و توسعه فردی است که در سال ۲۰۱۳ موفق شد برندهٔ جایزه پولیتزر شود.او قبل از پیوستن به نیویورک تایمز برای روزنامه لس آنجلس تایمز مینوشت. او که اکنون در شهر نیویورک ساکن است، فارغالتحصیل دانشگاههای ییل (رشته تاریخ) و مدرسه کسب و کار هاروارد در رشته MBA است. کتاب علمی داهیگ در زمینه شکل گیری عادتها تحت عنوان «قدرت عادت؛ چرایی کارهایی که ما انجام میدهیم، در زندگی و کسب و کار»،در ۲۸ فوریه ۲۰۱۲ منتشر شد. روزنامه نیویورک تایمز خلاصهای از آن را تحت عنوان «چگونه شرکتها به رازهای شما پی میبرند» منتشر کرد. کتاب قدرت عادت حدود ۶ هفته در لیست پر فروش ترینهای نیویورک تایمز قرار داشت.
دیدگاه خود را بنویسید