معرفی رمان شرافت اثر الیف شافاک ؛ رمان شرافت شاهکار دیگری است نویسنده کتاب ملت عشق , الیف شافاک ترکیه ای ، شرافت رمانی جسورانه و حیرت انگیز دربارهی نگاه مردسالارانه جامعهی ترکی نسبت به موضوعاتی مثل عشق، زن، خانواده و فرزندان است.الیف شافاک (Elif Shafak) در این کتاب داستان زندگی خانوادهای ترکیهای و مهاجر را تعریف میکند که در کشور اروپایی لندن دچار اختلافات و تناقضهای فرهنگی شدهاند و در مقابل تغییراتی که باید در مقابل فرهنگ و جامعه جدید در خود ایجاد کنند مقابله میکنند.در کتاب شرافت (honor) مهاجرت ترکها و اختلافهای فرهنگی مردان و زنان ترک با خارجیها بیان میشوند. یکی دیگر از موضوعات این رمان، مسئله ناموس و غیرت است که بیشتر شخصیتهای داستان را درگیر کرده و شافاک آن را در شخصیتی به نام اسکندر به اوج خود رسانده است.اکنون میتوانید اینکتاب زیبا را با تخفیف ویژه, ارزانتر از همهجا بهراحتی و با اطمینان کامل از سایت دیجیکتاب خرید نمایید.معرفی کامل کتاب به همراه خلاصه،نقدوبرسی در کافه دیجیکتاب
معرفی کتاب شرافت
کتاب شرافت نوشتهی الیف شافاک، رمانی جسورانه و حیرت انگیز دربارهی نگاه مردسالارانه جامعهی ترکی نسبت به موضوعاتی مثل عشق، زن، خانواده و فرزندان است.
الیف شافاک (Elif Shafak) در این کتاب داستان زندگی خانوادهای ترکیهای و مهاجر را تعریف میکند که در کشور اروپایی لندن دچار اختلافات و تناقضهای فرهنگی شدهاند و در مقابل تغییراتی که باید در مقابل فرهنگ و جامعه جدید در خود ایجاد کنند مقابله میکنند.
در کتاب شرافت (honor) مهاجرت ترکها و اختلافهای فرهنگی مردان و زنان ترک با خارجیها بیان میشوند. یکی دیگر از موضوعات این رمان، مسئله ناموس و غیرت است که بیشتر شخصیتهای داستان را درگیر کرده و شافاک آن را در شخصیتی به نام اسکندر به اوج خود رسانده است.
ماجرا از اینجا آغاز میشود که، پمبه و آدم توپراک ترکیه را به قصد رفتن به لندن ترک کردند تا آنجا زندگی جدیدی برای خانواده خود بسازند. اما آنها تمام فرهنگها و سنتهایی که در ترکیه وجود داشت با خود به لندن بردند. سنتها و عقایدی که در خونشان جریان دارد و به فرزندانشان، اسکند رو اسما نیز این عقاید را دادهاند. عقایدی که در نهایت اتفاقی جنایتآمیز را برای خانواده رقم میزند و مادر خانواده به دست پسرش به قتل میرسد.
بر اساس گفتههای شافاک، مهاجرت نمیتواند تربیتی که در جوهرهی یک انسان شرقی ریشه دارد از بین ببرد. یک ترک هرجای دنیا هم مهاجرت کند سنتها و عقایدش را با خود میبرد. او هیچ مسئولیتی در قبال رفتار خویش احساس نمیکند و در پذیرش فرهنگ کشور میزبان مقاومت نشان میدهد.
الیف شافاک نویسنده این کتاب در استراسبورگ فرانسه در سال 1971 متولد شد و در کمتر از یک سال پس از تولد او به علت جدایی والدین خود به همراه مادرش به استانبول آمد. وی به علت شغل مادرش سالها در مهاجرت بوده بنابراین به کشورهای زیادی سفر کرده است. او رفتار نژادپرستانهی انگلیسیها را لمس کرده و در این رمان به رفتار نژادپرستانهی مردم انگلیس نسبت به خارجیها میپردازد.
در بخشی از کتاب شرافت میخوانیم:
همسرای مدرن. اونا وقت آشپزی کردن ندارن. تمام طول روز کار میکنن. غروب میان چند قوطی تن میخرن با سس سالاد قاطی میکنن بعد اسمش رو میذارن شام.
مرال تعجب کرد که آنها چه جور زنانی بودند. از چه نوع خانوادههایی بودند؟ حتی زنان روی جلد مجلههای مردان او را به اندازهی این همسران غیر همسر متعجب نمیکردند. دخترهایی که در آن مجلهها بودند حتماً یا اغفال شده بودند یا پول هنگفتی گرفته بودند تا با لباس به دنیا آمدنشان ژست بگیرند. آنها سقوط کرده بودند؛ کاش خداوند به آنها کمک میکرد تا راه درست را پیدا کنند. همسران مدرن مطمئناً قربانی نبودند. آنها درآمد داشتند، ماشین میراندند، مرتب لباس میپوشیدند و حتی بعضی از آنها بچه داشتند؛ ولی هیچ وقت حتی دلمه فلفل سبز هم برای همسرانشان درست نمیکردند.
مرال با خودش فکر میکرد که جاری او هم چنین رفتاری داشت. البته در خفا بود و چیزی مشخص نبود. در پمبه حالت استقلالی وجود داشت که مرال نمیتوانست دقیقاً دلیل آن را متوجه شود، جریانی از سرکشی در دریایی از آرامش. ولی همسر پمبه خوب نبود. ده ماه بود که پیدایش نشده بود و قبل از آن هم دقیقاً دور و بر خانوادهاش نبود. همسر مرال اصلً این طور نبود.
این کتاب در ایران با نام های شرافت و رسوایی نیز منتشر شده است .
محصولات مرتبط
معرفی الیف شافاک
الیف شافاک نویسندهی فمینیست ترکیهای و فعال حقوق زنان در سال 1971 در استراسبورگ فرانسه به دنیا آمد. او پس از پایان تحصیلات در دانشگاه آنکارا، سالهاست به تدریس در دانشگاههای مختلف مشغول بوده و اکنون در دانشگاه آکسفورد تدریس میکند.
الیف شافاک به دو زبان ترکی و انگلیسی کتابهایی دارد و تا امروز 16 کتاب نوشته است که 10 تای آنها رمان است. رمانهایی از قبیل حرامزادهٔ استانبول، ملت عشق و سه دختر حوا. کتابهای او به 49 زبان در سرتاسر دنیا ترجمه شده و موفق به دریافت نشان شوالیه در ادبیات و هنر شده است. او همچنین فعال سیاسی حقوق زنان و اقلیتهاست.
پدر الیف شافاک، نوری بیلگین نام داشت که فلسفه خوانده بود و مادرش شافاک آتایمان، دیپلمات بود. الیف شافاک نام مادرش را به عنوان نام رسمی خود انتخاب کرد که به فارسی همان «شفق» است.
معرفی رمانهای الیف شافاک:
الیف شافاک تا امروز 16 کتاب نوشته که 10 تای آنها رمان است.
اولین رمان او پنهان (Pinhan) نام داشت و در سال 1998 برندهٔ جایزهٔ مولانا شد که به بهترین آثار عرفانی در ادبیات ترکیه تعلق میگیرد. بعد از آن رمان آینههای شهر (Şehrin Aynaları) را نوشت که دربارهٔ یک خانوادهٔ یهودی در اسپانیای قرن هفدهم است که تغییر آیین میدهند. رمان بعدی الیف شافاک که خوانندگان زیادی را برای او به ارمغان آورد، محرم (Mahrem) نام داشت و در سال 2000 عنوان بهترین رمان را از جایزهٔ یونیون دریافت کرد. پس از آن، آپارتمان شپش را در سال 2002 نوشت که در سال 2005 در فهرست بهترین رمانهای خارجی نشریهٔ ایندیپندنت قرار گرفت.
اولین رمانی که الیف شافاک به انگلیسی نوشت، قدیس جنون در شرف وقوع نام داشت. دومین رمان انگلیسی او حرامزادهٔ استامبول بود که دولت ترکیه انتشار آن را در این کشور ممنوع کرد. دادگاه ترکیه به دلیل سخنانی که دربارهٔ نسلکشی ارامنه در این رمان آمده است او را به «توهین به ترکها» متهم کرد. به گفتهٔ نشریهٔ گاردین، این اولین رمان ترکی است که مستقیماً از نسلکشی ارامنه در اواخر حکومت عثمانی نام میبرد.
الیف شافاک پس از به دنیا آمدن دخترش در سال 2006، دچار افسردگی پس از زایمان شد و در رمان شیر سیاه (Siyah Süt) دربارهٔ تجربهٔ این دوره نوشت. او در این رمان، زیباییها و دشواریهای مادر بودن را به دقت واکاوی میکند.
رمان بعدی او یعنی ملت عشق (Aşk) دربارهٔ مفهوم عشق از نگاه ماجرای رابطهٔ شمس و مولانا و پیوند آن با زندگی زنی در آمریکای معاصر است. این رمان در ترکیه بیش از 750000 نسخه به فروش رفت و در فرانسه به عنوان بهترین رمان خارجی برندهٔ جایزهٔ الف شد. الیف شافاک پس از ملت عشق، رمان شرف (Honour) را نوشت که دربارهٔ یک قتل ناموسی است و درگیریهای خانوادهای حول مسئلهٔ خانواده، عشق، آزادی و مردسالاری را روایت میکند. این رمان نیز در سال 2012 برندهٔ جایزهٔ آسیایی مردان و در سال 2013 برندهٔ جایزهٔ ادبی زنان شد. رمان بعدی او به نام شاگرد معمار (Architect’s Apprentice) دربارهٔ زندگی معمار صنعان، مشهورترین معمار دورهٔ عثمانی است. این رمان روایتگر زندگی کودکی به همراه فیلش در دنیای رنگارنگ تمدن عثمانی است.
به گفتهٔ ساندی تایمز، الیف شافاک همیشه دوست دارد مرزها را کمرنگ کند؛ مرزهای میان نژادها، ملیتها، فرهنگها، جنسیتها. آیریش تایمز او را جذابترین نویسندهٔ ترکیه برای خوانندگان غربی نامیده است. نویسندهٔ نیویورک تایمز معتقد است الیف شافاک استاد توصیف و روایت دنیای پنهان کوچهپسکوچههای استامبول است. دنیایی که ردپای فرهنگهای گوناگون دورهٔ عثمانی هنوز در خانواده به چشم میخورد.
آخرین رمان الیف شافاک با نام سه دختر حوا (Three Daughters of Eve) در سال 2017 منتشر شد. داستان این رمان در فاصلهٔ استامبول و آکسفورد و از سالهای دههٔ 1980 تا امروز اتفاق میافتد و قصهٔ ایمان و دوستی، سنت و مدرنیته، عشق و خیانتهای غیرمنتظره است. صدیق خان، شهردار لندن، در فاینانشال تایمز نوشت که این بهترین کتابی بود که در سال 2017 خوانده است. سیری هاستوت نوشت: «الیف شافاک در این رمان خطرات و سردرگمیهای ناشی از گیر افتادن در فضاهای بینابینی را به ما گوشزد میکند. پَری، قهرمان رمان، در انتخاب میان پدر و مادرش، در میان عشق و نفرت نسبت به استاد پرجذبهٔ دانشگاه، و میان وسوسههای کفر و ایمان گیر کرده است. الیف شافاک در رمان سه دختر حوا تمام کلیشههای ذهنی ما دربارهٔ شرق و غرب، آزادی و ستم، و درست و غلط را به هم میریزد.»
کتابهای غیرداستانی
آثار غیرداستانی الیف شافاک شامل مقالاتی در حوزههای مختلف میشود. از جمله تعلق فرهنگی، هویت، جنسیت، سیاست زندگی روزمره، ادبیات چندفرهنگی، و هنر همزیستی. این مقالات در قالب مجموعههایی به چاپ رسیده است: جزر و مد (2005)، فرارپرست (2010)، شمسپاره (2012)، و تو تنهایی (2017).
جوایز الیف شافاک:
- شاگرد معمار: نامزد نهایی جایزهٔ اونداتی (2015)
- شاگرد معمار: نامزد جایزهٔ رمان تاریخی والتر اسکات (2015)
- شرف: برندهٔ دوم جایزهٔ اسکاپاد فرانسه (2014)
- شرف: نامزد جایزهٔ ادبی ایمپک دابلین (2013)
- شرف: برندهٔ جایزهٔ روله ده وایاژور (2013)
- شرف: نامزد جایزهٔ داستان زنان (2013)
- شرف: نامزد جایزهٔ آسیایی مردان (2012)
- ملت عشق: نامزد جایزهٔ ادبی ایمپک دابلین (2012)
- ملت عشق: جایزهٔ الف (2011)
- حرامزادهٔ استامبول: نامزد جایزهٔ داستانی آرنج لندن (2008)
- محرم: نامزد جایزهٔ بهترین داستان خارجی ایندیپندنت (2007)
- آپارتمان شپش: نامزد نهایی بهترین جایزهٔ خارجی ایندیپندنت (2005)
- محرم: برندهٔ جایزهٔ بهترین رمان ترکیهای یونیون (2000)
- پنهان: برندهٔ جایزهٔ بزرگ مولانا (1998
دیدگاه خود را بنویسید