پیشرفت علم در سالهای اخیر، با مداخله بیشتر تکنولوژی، تغییرات شگرفی را در تمام زمینههای علمی ایجاد کرده است. که در این بین گزارشهای متعدد در زمینه پزشکی کمکهای زیادی به سطح سلامت جوامع مختلف کرده است. در این بین فعالیتهای ورزشی در سطح قهرمانی و همگانی نیز رابطه تنگاتنگی با علم پزشکی برقرار کرده است. کتاب بررسی علمی و آکادمیک سوء مصرف استروئیدهابا توجه به مطالعات گسترده در زمینه سلامتی و تندرستی، یکی از مواردی که هنوز نیاز به بررسیهای گسترده و دقیق دارد، بحث استفاده از مواد غذایی و دارویی در حوزه ورزش قهرمانی می باشد.
ورزشکاران برای ارتقای عملکرد خود ازموادهای غذایی و دارویی که شناختی زیادی نسبت به آنها در زمینه پزشکی نیست استفاده میکنند که، متعاقبا دچار بیماری و آسیبهای جدی میشوند.
یکی از عوامل بسیار مهم در ورزشهای قهرمانی، دوپینگ و استفاده از مواد نیروزای غیر قانونی است که در آن از انواع داروهای ممنوعه مانند استروئیدهای آنابولیک – آندروژنیک AAS و مواد شیمیایی دیگری استفاده میشود که عدم آگاهی نسبت به نحوه مصرف، دوز مصرفی، عوارض جانبی این داروها خسارات جبران ناپذیری را برای برخی از ورزشکاران ایجاد میکند.
استروئیدهای آنابولیک، همچنین با نام استروئیدهای سازنده عضله شناخته می شوند مواد شیمیایی هستند. برای افزایش رشد عضلات و بهبود عملکرد ورزشی مورد استفاده قرار میگیرند. در حوزه بدنسازی، استفاده از استروئیدهای آنابولیک به عنوان یک روش برای افزایش قدرت، حجم عضلات و بهبود عملکرد ورزشی توجه زیادی به خود جلب کرده است.
نادیده گرفتن عوارض جانبی داروها به دلیل مصرف نامنظم، نگرانیها و نظر منفی نسبت به استفاده از آنها در ورزش پرورش اندام را به همراه دارد. بررسی تحقیقات و نتیجه گیری در مورد استفاده یا عدم استفاده از این داروها میتواند برای مربیان و ورزشکاران بسیار مفید باشد.
در کتاب حاضر با عنوان دوپینگ علمی 566 مقاله، کتاب و گزارش موردی به صورت دقیق مورد بررسی و بحث قرار گرفته است.
کلیه عوامل فیزیولوژیکی و پاتو فیزیولوژیکی را به صورت کاملا علمی براساس شواهد Evidence Base گزارش کرده است.
آنچه در کتاب بررسی علمی و آکادمیک سوء مصرف استروئیدها میخوانید:
- فصل 1 مکانیسم اثربخشی استروئیدها
- فصل 2 مکانیسم اثربخشی آندروژن و استروژنها
- فصل 3 تفاوت های بین AAS تزریقی و خوراکی
- فصل 4 مواردی در خصوص دوره بندی استروئیدها
- فصل 5 درمان بعد از دوره (PCT)
- فصل 6 عوارض جانبی و مدیریت آنها
- فصل 7 استروئیدها در زنان
- فصل 8 داروهای ادرارآور (دیورتیک)
دیدگاه خود را بنویسید