کتاب کنش گران مرزی نظریه ای از دکتر مقصود فراستخواه جامعهشناس ایرانی و استاد برنامه ریزی توسعه آموزش عالی در مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی است که مقصود فراستخواه آن را از مطالعات تاریخ معاصر ایران به دست آورده و توسعه داده است. با افزایش شکاف ملت – دولت و در شرایط انسداد، که پنجرهها برای گفت و گو بسته، میشوند، پلهای ارتباطی از بین میروند، دیوارهای بی اعتمادی بلندتر و حوزههای مدنی ضعیفتر میشوند، فضایی از ناامیدی بر اذهان سنگینی و اعتماد به نفس اجتماعی را تهدید میکند. اما جامعه ایرانی از نفس نمیافتد. قابلیتهای تمدنی و فرهنگی سبب میشود که عاملان اجتماعی با تنوع بخشیدن به شیوههای عمل خود صورتهای متفاوتی از کنشگری در پیش بگیرند.کنشگری مرزی یکی از این تنوعات و ابتکارات عمل اجتماعی توسط عاملانی است که پایی در حکومت و پایی در جامعه دارند؛ میان ایوان جامعه و دیوان دولت تردد میکنند و دست به خلاقیتهای مختلف میزنند، فضاهای واسط به وجود میآورند؛ روزنههایی برای گفت و گو میگشایند و برای توسعه، ظرفیت سازی و برای جامعه توانمندسازی میکنند.
مقصود فراستخواه در تاریخ چهاردهم اردیبهشت سال ۱۳۳۵ در شهر تبریز چشم به جهان گشود . وی جامعهشناس ایرانی و استاد برنامه ریزی توسعه آموزش عالی در مؤسسه پژوهش و برنامهریزی آموزش عالی است.
همزمان با روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه، روزی که از سوی سازمان یونسکو در تقویم جهانی ثبت شدهاست، هیئت داوران، جایزهٔ ترویج علم سال ۱۳۹۶ را به مقصود فراستخواه به دلیل فعالیت و تلاش بی وقفه، مسئولانه، هدفمند، همهجانبه، انسانی و اخلاقی در حوزههای دانشگاهی و عمومی برای بسط دانش جامعهشناسی و همچنین تعهد به تداوم کار فرهنگی، ترویجی و علمی تقدیم کرد. جایزه نشان دهخدا در چهارمین دورهٔ آن(۱۳۹۷) و به خاطر کتاب برگزیدهٔ «نظارت و ارزشیابی در آموزش عالی» به عباس بازرگان و مقصود فراستخواه تعلق گرفت.
در دهمین جشنواره بینالمللی فارابی (7بهمن 97)، مقصود فراستخواه برگزیدهٔ جایزهٔ «مطالعات میان رشته ای» شناخته شد.
دیدگاه خود را بنویسید