دانشمندان اجتماعی برای اشاره به نقش تعامل عوامل زیستی، روانی و اجتماعی، فرهنگی در رشد فرد و مسائل روانی فرد، اصطلاح زیستی- روانی- اجتماعی را به کار می برند. میزان تاثیر هر یک از این متغیرها از اختلالی به اختلال دیگر تفاوت دارد. در برخی از اختلال ها عامل زیستی نقش غالب را دارد. در سایر اختلال ها عوامل روانی غالب هستند. در دسته بندی اختلال ها، درمان نیز به صورت های مختلف بررسی شده و درمان آغاز می گردد.
«آسیبشناسی روانی بر اساس DSM-5» اثر مهدی گنجی، یک منبع بینظیر برای آن دسته از افرادی است که به درک عمیقتر از اختلالات روانی و روشهای مرتبط با تحقیق و تجزیه و تحلیل آنها علاقهمند هستند. این کتاب، به بررسی دقیق و بسیار مفصل اختلالات روانی میپردازد و در طول آن روشهای متعددی را برای سنجش، مصاحبه بالینی، رواندرمانی، درمان گروهی، و مشاوره ارائه میکند. به علاوه، این اثر نیز شامل بخشهای مهم و مفیدی در مورد روشهای تحقیق در این زمینه است.
کتاب «آسیبشناسی روانی بر اساس DSM-5» از مهدی گنجی، برای هر کسی که به این حوزه علاقهمند است، از جمله روانشناسان بالینی و محققان در حوزه روانشناسی، منبعی بسیار سودمند و ارزشمند است. فهرست محتوایات این کتاب به شرح زیر است:
1. فصل اول به تعریف و تاریخچه اختلالات روانی میپردازد. در این فصل، نویسنده به شرح و تبیین دقیق تعریفها و تاریخ اختلالات روانی میپردازد.
2. در فصل دوم، سنجش و طبقهبندی اختلالات روانی مورد بررسی قرار میگیرد. این فصل به بررسی متدهای مختلف سنجش و طبقهبندی این اختلالات میپردازد.
3. فصل سوم به بررسی روشهای تحقیق در روانشناسی بالینی میپردازد. در این فصل، نویسنده به بررسی عمیق و جامع روشهای تحقیق مرتبط با این حوزه میپردازد.
4. فصل چهارم به بررسی رواندرمانی میپردازد. این فصل به بررسی جامع روشها و اصول رواندرمانی میپردازد.
۵-۹. فصلهای پنج تا نه، هر یک به بررسی یک دسته خاص از اختلالات روانی میپردازند، از جمله اختلالات اضطرابی، اختلال وسواسی-اجباری و اختلالات مرتبط با آن، اختلالات مرتبط با استرس و تروما، اختلالات افسردگی و دوقطبی، و اختلالات طیف اسکیزوفرنی و سایر اختلالات پسیکوتیک.
به طور کلی، این کتاب به بررسی جامع و گسترده اختلالات روانی و روشهای متعدد مرتبط با تحقیق، سنجش، و درمان آنها میپردازد.
دکترحمزه گنجی(متولد ۲ فروردین ۱۳۲۱ در گرگر از توابع آذربایجان شرقی شهرستان جلفا ) روانشناس ایرانی، استاد بازنشسته دانشگاه علامه طباطبایی و مدیر مسئول انتشارات ساوالان است. بسیاری از آثاری که او تألیف یا ترجمه کردهاست، از جمله روانشناسی عمومی، روانشناسی پیری و روانشناسی هیلگارد، به عنوان کتاب درسی تدریس میشوند. او تحصیلات ابتدایی را گرگر گذراند. پس از پایان کلاس سوم دوره اول دبیرستان، در کنکور ورودی دانشسرای مقدماتی تبریز شرکت کرد و وارد دانشسرا شد. پس از گذراندن دوره دانشسرای مقدماتی و با اخذ مدرک دیپلم ناقص، در سال ۱۳۴۰ به استخدام آموزش و پرورش درآمد. در بهمنماه ۱۳۴۱ موفق به اخذ دیپلم شد. در سال ۱۳۴۴ وارد رشته فرانسه در مقطع کارشناسی دانشگاه تبریز شد و سپس مقطع کارشناسی ارشد را در رشته علوم تربیتی دانشگاه تهران گذراند. سپس از بورس دولت فرانسه برای اخذ مدرک دکترا استفاده کرد و در سال ۱۳۵۱ در شهر مونتپلیه فرانسه به تحصیل در رشتهٔ روانشناسی عمومی پرداخت و از دانشگاه پل والری دکترا گرفت. پس از بازگشت به ایران، در دانشگاه ابوریحان بیرونی مشغول به کار شد. پس از انقلاب فرهنگی، به تدریس دانشگاه علامه طباطبایی پرداخت و در اواخر سال ۱۳۷۳ بازنشست شد. از آن پس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن تدریس کردهاست.
دکتر مهدی گنجی ( متولد سال 1348 ) فرزند دکتر حمزه گنجیب نویسنده ، مترجم و مدیر انتشارات ساوالان است که فارغالتحصیل دانشگاه تهران در رشته زبان و ادبیات فرانسوی است و در کانادا، در دانشگاه فرانسوی زبانِ اوکام و انگلیسی زبان مکگیل ادامه تحصیل داده است.
یکی از معدود مترجمانی است که به سه زبان انگلیسی، فرانسوی، و اسپانیولی تسلط کامل دارد و این موضوع به او در ترجمه کردن کتاب ها کمک شایانی میکند. او وی پس از بازگشت به کشور به توصیه پدرش «حمزه گنجی» از پیشکسوتان روانشناسی ایران، برای پیشرفت بیشتر در ترجمه، تحصیل در رشتههای انگلیسی و روانشناسی را در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده است
دیدگاه خود را بنویسید