در علم روانشناسی، مشاوره عبارت است از فرایندی پویا که در آن یک مشاوره تعلیم دیده ورزیده، به مراجعی که مشکلات خاصی دارد کمک می کند. در فرایند مشاوره، مشاور می تواند از انواع روشهای مشاوره، مثلاً فردی، گروهی، و خانوادگی، کمک بگیر و به مراجع کمک کند تا در ابعاد مختلف زندگی و شغلی خود تغییراتی مفیدی به وجود بیاورد. این روشها می توانند نتایج متعدد و متنوعی ایجاد کنند بعضی نتایج عبارتند از: تسهیل تغییر رفتار، تقویت مهارت های مقابله (کوپینگ)، تصمیم گیری، و بهبود روابط میان فردی.مشاوره هم علم است و هم هنر: مشاوره تلاشی است برای برقرای توازن و تعادل بین ابعاد آبجکیتو و سابجکیتو فرایند مشاوره. از این لحاظ مشاوره مثل یک هنرمند است که می تواند وارد دنیای احساسات و هیجانات مراجع شود و، در عین حال، عینیت علمی و اصول حرفه ای خود را حفظ کند.
🔻 این کتاب در 19 فصل ارائه شده است:
- فصل 1: مشاوره، در گذشته و حال
- فصل 2: ابعاد شخصی و حرفه ای مشاوره
- فصل 3: جنبۀ های اخلاقی و قانونی مشاوره
- فصل 4: مراحل مشاوره: آغاز
- فصل 5: مراحل مشاوره: مشاوره
- فصل 6: مراحل مشاوره: پایان
- فصل 7: نظریه های مشاوره: 1
- فصل 8: نظریه های مشاوره: 2
- فصل 9: مشاورۀ گروهی
- فصل 10: مشورت
- فصل 11: ارزیابی و تحقیق در مشاوره
- فصل 12: آزمون، سنجش، و تشخیص
- فصل 13: مشاورۀ شغلی
- فصل 14: مشاورۀ خانواده و زناشویی
- فصل 15: مشاورۀ مدرسه
- فصل 16: مشاورۀ دانشجویی
- فصل 17: مشاورۀ اعتیاد، مشاورۀ بد رفتاری
- فصل 18: مشاوره با سالمندان، زنان، مردان
- فصل 19: 10 عادت مشاوران مؤثر
دکتر مهدی گنجی ( متولد سال 1348 ) فرزند دکتر حمزه گنجیب نویسنده ، مترجم و مدیر انتشارات ساوالان است که فارغالتحصیل دانشگاه تهران در رشته زبان و ادبیات فرانسوی است و در کانادا، در دانشگاه فرانسوی زبانِ اوکام و انگلیسی زبان مکگیل ادامه تحصیل داده است.
یکی از معدود مترجمانی است که به سه زبان انگلیسی، فرانسوی، و اسپانیولی تسلط کامل دارد و این موضوع به او در ترجمه کردن کتاب ها کمک شایانی میکند. او وی پس از بازگشت به کشور به توصیه پدرش «حمزه گنجی» از پیشکسوتان روانشناسی ایران، برای پیشرفت بیشتر در ترجمه، تحصیل در رشتههای انگلیسی و روانشناسی را در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده است
دکترحمزه گنجی (متولد ۲ فروردین ۱۳۲۱ در گرگر از توابع آذربایجان شرقی شهرستان جلفا ) روانشناس ایرانی، استاد بازنشسته دانشگاه علامه طباطبایی و مدیر مسئول انتشارات ساوالان است. بسیاری از آثاری که او تألیف یا ترجمه کردهاست، از جمله روانشناسی عمومی، روانشناسی پیری و روانشناسی هیلگارد، به عنوان کتاب درسی تدریس میشوند. او تحصیلات ابتدایی را گرگر گذراند. پس از پایان کلاس سوم دوره اول دبیرستان، در کنکور ورودی دانشسرای مقدماتی تبریز شرکت کرد و وارد دانشسرا شد. پس از گذراندن دوره دانشسرای مقدماتی و با اخذ مدرک دیپلم ناقص، در سال ۱۳۴۰ به استخدام آموزش و پرورش درآمد. در بهمنماه ۱۳۴۱ موفق به اخذ دیپلم شد. در سال ۱۳۴۴ وارد رشته فرانسه در مقطع کارشناسی دانشگاه تبریز شد و سپس مقطع کارشناسی ارشد را در رشته علوم تربیتی دانشگاه تهران گذراند. سپس از بورس دولت فرانسه برای اخذ مدرک دکترا استفاده کرد و در سال ۱۳۵۱ در شهر مونتپلیه فرانسه به تحصیل در رشتهٔ روانشناسی عمومی پرداخت و از دانشگاه پل والری دکترا گرفت. پس از بازگشت به ایران، در دانشگاه ابوریحان بیرونی مشغول به کار شد. پس از انقلاب فرهنگی، به تدریس دانشگاه علامه طباطبایی پرداخت و در اواخر سال ۱۳۷۳ بازنشست شد. از آن پس در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن تدریس کردهاست.
دیدگاه خود را بنویسید