آسیبهای روحی-روانی، ناراحتیهای موقتی نیستند که با توصیه، تشویق و حرفهای مثبتی که در روانشناسی عامهپسند بسیار رایج است، از میان بروند. دکتر بروس پری، یکی از متخصصان برجسته عصبشناسی و روانکاوی کودک در آمریکا، در این کتاب مهم خود توضیح میدهد که تجارب کودکی چگونه زندگی و مسیر ما در آینده را شکل میدهد. این کتاب به شکل گفتوگو با اوپرا وینفری، مجری معروف آمریکایی، نوشته شده است. خانم وینفری درباره دکتر پری که او را بارها به برنامههای خود دعوت کرده است، میگوید: «دکتر پری چشم ما را بر این واقعیت باز میکند که انسان در طول زندگی خود تجارب و رویدادهای فراوانی را پشت سر میگذارد، اما تجربه آسیب روحی (تروما) در ذهن انسان قفل میشود و هر آنچه بعد از آن اتفاق میافتد، در سایه آن تعریف میشود.»
در کتاب حاضر، تمرکز اصلی بر آسیبهای روحی دوران کودکی است و تاثیرات آن بر رشد شخصیت کودک و رابطه آن با انسانها و جهان بیرون، بررسی شده است. ماهیت گفتوگو محور کتاب باعث شده است مباحث برای خواننده عادی هم روشن و قابل دسترس باشد؛ خوانندهای که شاید به صورت تخصصی با علم روانکاوی و عصبشناسی آشنایی نداشته باشد اما مباحث مطرح شده به وی کمک میکند خود و رفتارهایش را بشناسد و بر تاثیرات منفی گذشته بر خود، غلبه کند.
این کتاب برای مربیان و خانوادهها هم مفید است تا رفتارهای پرخاشگرانه و ناهنجار دانشآموزان و کودکان را بشناسند و این رفتارها را نه ناشی از ویژگیهای ذاتی که برآمده از نوع تربیت و تجربه بزرگ شدن در محیطهای نامساعد بدانند.
دیدگاه خود را بنویسید