«کوزه بشکسته» رمان تاریخی دیگری به قلم «مسعود بهنود» که داستان زندگی آلیس، دخترکی انگلیسی را بیان می کند. اما نکته ی جالب توجه در این داستان، حضور محمدرضا پهلوی در خانه ی آلیس هنگام ادامه تحصیل است. در آن زمان آلیس دخترکی بود ظریف اندام که نمی دانست در آینده چه سرنوشتی قرار است برایش رقم بخورد."کوزه بشکسته" نوشته ی "مسعود بهنود"، از نظر زمانی متعلق به دوران پهلوی اول و اواخر سلطنت رضاشاه است و سپس با سرعت به انتهای قرن بیستم می رسد. آنچه در روایت "مسعود بهنود" از "کوزه بشکسته" با آن مواجه هستیم، داستانی است که از شخصیت هایی نظیر محمدرضا پهلوی، حسین فردوست، مهرپور تیمورتاش و دختر یک کلنل انگلیسی به نام آلیس تشکیل شده است.
آلیس فرزند کلنل گلن وایت و لیدی شارلوت بوده و پدر او از نیروهای سرشناس نظامی در جنگ هندوستان بوده است. زمانی که ولیعهد با همراهان خود حسین فردوست و مهرپور تیمورتاش برای ادامه ی تحصیل راهی فرنگ می شود، در خانه ای اقامت می گزیند که آلیس نیز در آن زندگی می کند.
روایت تاریخی "مسعود بهنود" از ابهام دل انگیزی برخوردار است؛ بدین معنا که خواننده نمی تواند با اطمینان بگوید که چه قسمتی از داستان، جزییات تاریخی و کدام قسمت تخیل نویسنده است. به این ترتیب امکان آشنایی با برخی از حوادث و رویدادهای تاریخی که در تار و پود یک داستان خیره کننده ی خیالی بافته شده اند، برای خواننده فراهم می شود و همین امر سبب شده تا خوانندگانی که چندان با تاریخ معاصر کشور آشنایی ندارند، از قلم "مسعود بهنود" به واسطه ی روایت شیرین و متفاوت تاریخ، امتنان به عمل بیاورند.
معلوم نیست چطور در آن تابستان خانه ای که همچنان پلاک نام ژنرال گلن وایت بر ستون راست درآن بود برای سکونت ولیعهد انتخاب شد.آیا وزیردربار به پیشنهاد کسی این خانه را برای سکونت ولیعهد برگزید یا انتخابی بود که سرپرست ولیعهد یا یکی از کارمندان سفارت ایران در سوئیس انجام دادند ؟
آلیس با چشمانی دریایی ،سپیدرو،با موهایی به رنگ طلا،همان است که قصه سه پسر ایرانی بی حضورش رنگ نمی گیرد ،شکل نمی پذیرد،از عشق خالی می ماند و از مهر و کین پاک نمی شود
مسعود بهنود (masoud behnoud) متولد ۲۸ مرداد ۱۳۲۵T نویسنده، منتقد ادبی، تهیهکنندهٔ رادیو-تلویزیون و روزنامهنگار سرشناس ایرانی است و از سال ۱۳۴۲ به روزنامهنگاری پرداخته و با روزنامههایی همچون تهران مصور و آیندگان همکاری میکرد. او در دههٔ ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی، سردبیر چند نشریه ایرانی بود. مسعود بهنود نثر شیوا و روانی دارد. به گفتهٔ خودش قصهنویسی را نه بهشکل آکادمیک بلکه از مادر بزرگش آموخته است، از وی تاکنون کتاب های بسیاری منتشر شده است که برخی از کتاب این نویسنده به مانند «خانوم»، «این سه زن»، «از دل گریخته ها»، «کوزه بشکسته» بسیار پرطرفدار و مشهور هستند.
🟠 مجموعه آثار مسعود بهنود
- - از سید ضیاء تا بختیار
- - ۲۷۵ روز بازرگان
- - حروف، دو حرف و حرف دیگر
- - این سه زن، (شرح زندگی «مریم فیروز»، «اشرف پهلوی» و «ایران تیمورتاش»)
- - کشتهگان بر سر قدرت
- - از دل گریختهها
- - ضد یاد
- - امینه
- - ما میمانیم
- - گلوله بد است
- - شاید حرف آخر
- - در بند اما سبز
- - خانوم
- - ضد یادها
- - پس از یازده سپتامبر
- - کوزه بشکسته
دیدگاه خود را بنویسید