«مار در معبد» نمایشنامه ای از «غلامحسین ساعدی» نویسنده و نمایشنامهنویس سرشناس ایرانی است. این نمایشنامه شامل چهار پرده است و داستان یک افشاگری در میان یک جامعه عقبمانده است. مردم شهر این نمایشنامه در آرزوی تحقق رویاهایشان تمام مال و ثروتشان را در اختیار سوداگری قرار میدهند درحالیکه با کلاهبرداری آن مرد مواجه میشوند. این جماعت که از تاجر، معلم، عکاس و نانوا هستند به حاکم شهر مراجعه میکنند تا راهحلی بیابند. آنها به همراه مأموران حکومت به خانهی سوداگر میروند که در آنجا با پادوهای چاپلوسش روبهرو میشوند. همسر سوداگر منکر حضور او در خانه میشود ولی مأموران به داخل خانه میروند. جستوجو در پی سوداگر باهوش از سوی حکومت ادامهی نمایش را پیش میبرد..
غلامحسین ساعدی (متولد ۲۴ دیماه ۱۳۱۴ در شهر تبریز و درگذشته ۲ آذر ۱۳۶۴ در پاریس ) با نام مستعارِ گوهر مراد، پزشک و نویسنده سرشناس ایرانی بود. ساعدی دستی هم بر نمایشنامه نویسی داشت و با بهرام بیضایی و اکبر رادی از نمایشنامهنویسان زبان فارسی بهشمار میرود. براساس مجموعه هشت داستان عزاداران بَیَل، فیلم گاو توسط داریوش مهرجویی ساخته شد.
او از اوایل تشکیل کانون نویسندگان ایران به آن پیوست، ابتدا به عنوان نماینده نویسندگان به عنوان اعتراض به سانسور با نخستوزیر «هویدا» مذاکره و به «آقای آموزگار» نامه نوشتند که اصلاح شود ولی به نتیجه نرسیدند و سپس کانون نویسندگان را تشکیل دادند. در سال ۱۳۵۶ اولین شب شعر رسمی کشور را تشکیل دادند که سیمین دانشور و شمس آل احمد و خیلی از نویسندگان و شاعران در آن شرکت میکردند که «کتاب ده شب» مربوط به آن شبهاست. ساعدی سال ۱۳۶۴ در پاریس درگذشت و در گورستان پرلاشز به خاک سپرده شد.
دیدگاه خود را بنویسید